Kodin Kuvalehti
On yleinen harhaluulo, että tummat silmänaluset olisivat aina selvä merkki väsymyksestä.
On yleinen harhaluulo, että tummat silmänaluset olisivat aina selvä merkki väsymyksestä.

Tummat silmänympärykset ovat riesa, jota ei aina peitota edes hyvillä peiteaineilla. Onneksi on muutamia keinoja, jotka auttavat ehkäisemään ongelmia herkällä silmänympärysiholla.

Silmänympärysihon sävy on monen tekijän summa; sävyyn vaikuttavat niin geeniperimä, ikääntyminen, ihon kuivuus kuin kasvojen rakennekin. Ainoastaan valvomista ei siis kannata syyttää.

– Jos silmät ovat kuopassa, ympäröivä iho näyttää helposti tummemmalta. Tummuutta saattaa lisätä myös verisuonten kuultaminen ohuen ihon läpi, Koulutuskeskus Lumovan prokosmetologi Krista Ranta kertoo.

Vaikka ei kärsisi tummista silmänympäryksistä, kannattaa tätä herkkää ihoaluetta silti suojata. Helpoin tapa on silmien suojaaminen auringolta aurinkolaseilla. Laseja kannattaa käyttää kirkkaalla säällä ympäri vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muista kosteutus – jo parikymppisenä pitäisi aloittaa

Silmänympärysihon hoidossa tärkeintä on kosteuttaa herkkää ihoaluetta. Kosteuttavan silmänympärystuotteen käyttö kannattaisi aloittaa silloin, kun silmämeikin käyttö alkaa olla säännöllistä. Meikkaamattomankin olisi hyvä aloittaa kosteuttavan tuotteen käyttö kosmetologin mielestä viimeistään 20-vuotiaana. Tuotetta olisi hyvä myös vaihtaa vuosien varrella niin, että se vastaisi aina omaa ihotyyppiä ja ikävuosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– 40-vuotiaan silmänympärysiho vaatii muutakin kuin vain kosteutusta, eli rutkasti enemmän hoitoa, Ranta sanoo.

Silmänympärysihoa voi myös hoitaa erityisillä naamioilla, joilla vaativalle silmänympärysiholle saa täsmähoitoa eli kosteutusta ja virkistystä. Naamiot hoitavat ihoa ja auttavat ehkäisemään tummumista.

Tehokonstejakin tarjolla

Kosmetologeilta silmänympärysiholle saa erilaisia täsmähoitoja, joka vahvistavat ja syväkosteuttavat ikääntymisen myötä entisestään ohenevaa ihoa.

– Ihoa voidaan hoitaa myös hyaryloonihapolla pistoshoidoin. Hoito kosteuttaa ja vähentää tummuutta. Lisäksi esteettisen kirurgian puolelta löytyy vaihtoehtoja, joilla silmänympärysihon tummuutta saa vähennettyä, Ranta kertoo järeämmistä keinoista.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla