Me Naiset
|
Viivi Aaltovesi
Sarah Paulsonin hiusten leikkaus on erittäin 2019 – laitettaisiinko vielä väri savupinkiksi? Kuvat: Reuters
Sarah Paulsonin hiusten leikkaus on erittäin 2019 – laitettaisiinko vielä väri savupinkiksi? Kuvat: Reuters

Tulevana vuonna nähdään ainakin kiiltoa, polkkaa ja tuhkaan taittavia sävyjä. 

Kampaaja-aika varattuna? Britannian Elle-lehden trendiennusteesta poimituilla ehdotuksilla tukan voi jo kääntää vuoden 2019 asentoon.

1. Vaalea tuhka

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Tary (@mademoisellecoiffe) on

Mikä siinä onkin, että hiustrendeiksi tuppaa valikoitumaan sävyjä, jotka ovat vaikeasti saavutettavissa ja ylläpidettävissä? Jos et pelkää hankaluuksia, hiusvärisi ensi vuodelle on aivan vaaleanharmaa tukka. 

Englanniksi tätä hittisävyä on kuvailtu charcoal milkshakeksi, mutta tuhkapirtelö ei jotenkin kuulosta niin kovin houkuttelevalta. Tämä muotivillitys on jatkoa toissakesäiselle tuhkatukalle ja pitkään pintansa pitäneelle mummotukkamuodille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Lapsuuden lettikiharat

Vanha kunnon lettikiharat ja keskijakaus -kombinaatio on täällä taas! Tämä catwalk-kelpoinen tyyli on helppo saavuttaa. Letität vain hiukset aavistuksen kosteina illalla ja avaat aamulla kiharoiksi.

Jos letitys ei esimerkiksi hiusten pituuden takia onnistu, kreppirauta ajaa asian. 

3. Pastelliperuukki

Laulaja Nicki Minaj on näyttävien peruukkien suurkuluttaja.
Laulaja Nicki Minaj on näyttävien peruukkien suurkuluttaja.

Julkkisten tukka on pohjimmiltaan sitä samaa tavaraa kuin meidän tavallisten tallaajienkin, joten sateenkaarihiusten trendi on tehnyt peruukeista yhä suositumpia. 

Peruukki on värivillityksen kokeiluun huomattavasti fiksumpi ja edullisempikin vaihtoehto kuin koko pään värjäyttäminen platinablondin kautta heleänvaaleaksi. Pilailupuodin sijaan tyylikästä neon- tai pastellitukkaa kannattaa metsästää netistä tai hiustenpidennyksiä myyvistä liikkeistä. 

4. Mehiläispesätukka

1960-luvun jättitupeeraukset, jotka Amy Winehouse toi 2000-luvulle, ovat taas tulossa muotiin. Klassinen mehiläispesätupeeraus on hiuskeko päälaen ja takaraivon tuntumassa.

Pientä tupeerauksenpoikasta on ollut havaittavissa jopa herttuatar Meghanin niskanutturoissa – kyseessä on siis varma hitti.

5. Savupinkki

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Color Matrix Cafesalon (@colormatrixcafesalon) on

Kullankeltaiseen taittava ruusukulta antaa pikkuhiljaa tilaa kylmälle pinkille, joka pukee varsikin heitä, joiden tyvikasvu on sävyltään viileä. 

6. Kiiltävä föönaus

Rentojen pese ja pidä -tyylien jälkeen kuohkeiksi föönatut hiukset ovat taas tulossa muotiin. Tavoitteena on kiiltävä ja tuuhea, hyvinvoivan näköinen tukka. 

Kyse on osin siitä, että vuonna 2018 meikkirintamalla villinnyt kiiltotrendi on hyppäämässä seuraavaksi vuodeksi hiuksiin. 

– Tavoitteena on saada kutrit yhtä sokaiseviksi kuin korostuspuuteri, Ghd-muotoilurautabrändin edustaja Zoe Irwin maalailee Ellessä. 


7. Kunnolla klipsejä

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPSUGAR Beauty (@popsugarbeauty) on

1990-lukulaiset hiuskoristeet ovat tehneet paluuta yksi toisensa jälkeen. Tukan ylös kiinnittämisen suosiota kasvatti kuuma kesä. Trendiennusteen mukaan klipsit, kammat ja pinnit tulevat ensi vuonna entistä suositummiksi.

8. Skarppi polkka

Näyttelijä Sarah Paulsonin polkkatukka on leikattu tarkasti.
Näyttelijä Sarah Paulsonin polkkatukka on leikattu tarkasti.

Pätkäisitkö tukkasi tänä syksynä? Ei se mitään, polkka on ajankohtainen ensi vuonnakin. Kerrostettujen, hienovaraisten leikkausten sijaan vuonna 2019 suositaan skarppia, suoraan leikattua mallia. 


9. Miniletit

Boheemien ja romanttisten lettien sijaan muotinäytöksissä on viime aikoina nähty yksittäisiä tiukkoja, pikkuruisia lettejä, jotka tuovat kampauksiin asennetta.

pappandrelle (it.)

12-vuotiaana vuonna 1959 kun minusta tuli isonsiskon lapsen synnyttyä pikkuinen täti, niin tein lapsen kastetilaisuuteen siskolleni tupeeratun valtavan nutturan. Ensi vuonna "lapsi" täyttää 60-vuotta, joten isot hiuslaitteet olivat se kuumin juttu silloin. Monacon ruhtinatarkin oli upeimmillaan valtavan suuressa juhlakampauksessaan. Kaivakaa kuvat niistä pippaloista ja tietysti meidän Lenita Airistosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla