Kodin Kuvalehti
Hiusten rasvoittuminen vähenee, kun hiukset saa nostettua irti hiuspohjasta.
Hiusten rasvoittuminen vähenee, kun hiukset saa nostettua irti hiuspohjasta.

Rasvaisten hiusten taltuttamiseen on monia keinoja. Kampaaja antaa erikoisvinkin hiusten kuivaamiseen. Se kannattaa tehdä pää alaspäin. Miksi?

Hiusten rasvoittuminen on ikävä vaiva: kutrit näyttävät epäsiisteiltä ja tuntuvat ällöttäviltä. Onneksi hiusten rasvoittumista voi saada kuriin.

Ensin kannattaa laittaa kuntoon ruokavalio, sillä jos syö rasvaista ruokaa, rasvoittuvat myös iho ja hiuspohja.

– Ruokavalioon kannattaa ottaa enemmän vihanneksia ja vähentää eläinrasvojen syöntiä. Tämä keino korjaa samalla ihoakin, parturi-kampaaja Anna Olenius vinkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hoitoainetta vain latvoihin – kuivaa hiukset pää alaspäin

Jos muutokset ruokavaliossa eivät auta, kannattaa turvautua rasvaisille hiuksille tarkoitetuille hiustenhoitotuotteisiin. Valitse sampooksi rasvoittuville hiuksille suunniteltu tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoitoainetta kannattaa käyttää vain hiusten latvoihin, mikä onnistuu kiepauttamalla hiukset suihkussa ponnarille ja laittamalla hoitoainetta vain ponnarin latvaan. Hoitoaineen sijaan voi käyttää hoitosuihketta.

Alkoholia sisältävällä muotovaahdolla hiukset saa irti hiuspohjasta, jolloin hiusten rasvoittuminen vähenee.

Lisäksi Olenius suosittelee kuivaamaan helposti rasvoittuvat hiukset pää alaspäin, jolloin hius ei kosketa rasvaista hiuspohjaa ja latistu.

Kuivasampoo ennaltaehkäisee

Olenius liputtaa myös kauneusvloggaaja Henry Harjusolalta kuulemansa vinkin puolesta: laita kuivasampoota puhtaisiin hiuksiin.

– Silloin ei tarvitse odottaa hiusten rasvoittumista, vaan voi laittaa hiuksiin rasvaa sitovaa kuivasampoota jo etukäteen, Olenius kertoo.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla