Kuvat
Reuters
Polkkamitta ja lämpimät sävyt ovat parhaillaan suosittuja suomalaisten keskuudessa. Inspiraatiota voi hakea vaikka näyttelijä Alison Brieltä.
Polkkamitta ja lämpimät sävyt ovat parhaillaan suosittuja suomalaisten keskuudessa. Inspiraatiota voi hakea vaikka näyttelijä Alison Brieltä.

Polkkatukka jatkaa hiustrendien kärjessä.

Kysyimme suomalaiskampaajilta, millaisia hiuksia heiltä pyydetään eniten juuri nyt, ja listasimme vastausten perusteella viisi suomalaisten yleisintä hiushaavetta tällä hetkellä. Himoitsetko sinäkin jotain näistä?

1. Polkkatukat

Selvästi kysytyimmäksi hiustyyliksi osoittautui polkkatukka. Läpi vuoden suosiossa olleesta leikkauksesta pyydetään erilaisia mittoja, mutta vastausten perusteella etenkin pitkä polkka eli lob on suomalaisten suosiossa. 

2. Luonnollisuus

Kuten kauneusmaailmassa tällä hetkellä muutenkin, luonnollisuus näyttää olevan erityisen toivottua myös suomalaisten hiuksissa. Erityisesti värjäyksissä toivotaan nyt luonnollisen näköistä lopputulosta. Luonnollisen ilmeen suosio perustuu kampaajien mukaan ainakin ylläpidon helppouteen. Toisaalta myös hiusten terveys on monella mielessä ja haaveissa siintää kiiltävä, hyvinvoiva kuontalo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Ruskan sävyt

Värien osalta tärkeintä on nyt, että sävy on lämmin. Moni vastaajista mainitsee ”ruskan värit”. Viileän vaaleaa kysytään nyt vähemmän, ruskea on sävyltään lämmin ja moni siirtyy punaiseen värimaailmaan, esimerkiksi kupariin. Punaiset värit yleistyvät usein syksyisin, ja tänäkin vuonna ne ovat olleet erityisen himoittuja myös maailmalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


4. Vaaleasta tummempaa

Viileän platinanvaalean sijaan blonditkin kaipaavat nyt hivenen tummempaa yleisilmettä. Kampaajien mukaan muutos on kuitenkin usein melko hienovarainen. Se toteutetaan esimerkiksi vaihtamalla hiekan- tai tummanvaaleaan tai lisäämällä tutun värin sekaan omien hiusten sävyisiä tummempia raitoja.

5. Raidoitukset

Raidoitustyöt työllistävät tällä hetkellä kampaajia paljon muutenkin. Helppojen värimuutosten lisäksi tässäkin näkyy toive helposta ylläpidosta, sillä raidoituksia käytetään myös häivyttämään omaa tyvikasvua. Siten kuontalo pysyy paremman näköisenä pidempään.

mw

Omistan ohuet hiukset. En vielä tähän ikään mennessä ole löytänyt kampaajaa/palvelua, jossa hiusten käsittely onnistuu. Usein kuulee että on hankalat käsiteltävät. On suorastaan kiroiltu. Matkan varrelle on osunut joitain tekijöitä, jotka ovat ennestäänkin vaikuttaneet hiuksiini/päänahkaani huonontavasti. Näin ollen hiuksiini ei ole käsittelyä aina tehty. Etc. Tänä päivänä olen hyvin arka menemään kampaajalle saamieni huonojen kokemusten myötä kuin myös vaikeutta löytää sellainen paikka/palvelu, jossa ei arvostella. Ja koska minun kasvoprofiilin/silhuettii ei ole kaunis, luulen sen vaikuttavan kampaajien asenteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla