Kodin Kuvalehti
Uuden värin kokeilu kotona voi jännittää, mutta kun kerran on löytänyt hyvän sävyn, homma sujuu. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Uuden värin kokeilu kotona voi jännittää, mutta kun kerran on löytänyt hyvän sävyn, homma sujuu. Kuva: Shutterstock

Kampaajan mukaan hiusten värjääminen onnistuu kotonakin – kunhan muistat muutaman tärkeän ohjeen.

– Moni kampaaja on kotivärjäystä vastaan. He saattavat ajatella, että jos haluaa mustat hiukset, ne voi värjätä kotona, mutta muuten värjäykset tulisi hoitaa kampaajalla, kampaaja Anna Olenius sanoo.

Hän itse ei ole niin ehdoton. Olenius tuntee monta ihmistä, jotka ovat löytäneet itselleen sopivan sävyn kaupasta ja saavat sillä hyvän lopputuloksen kotona.

Olenius sanoo kotivärjäyksen onnistuvan hyvin, mikäli muistaa muutaman tärkeän neuvon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Kestoväri harmaille, kevytväri muille

Kotivärjäykseen saa ostettua sekä kesto- että kevytvärejä. Oleniuksen mukaan kestovärillä värjätään ja peitetään harmaantuneita hiuksia, ja kevytvärillä puolestaan hiuksia, jotka eivät ole harmaantuneet. Hän kehottaa kysymään kampaajalta laadukkaita kevytvärejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Latvoja ei kannata aina värjätä

Jos värjää hiuksia samalla värillä kerta toisensa jälkeen, ei latvojen värjääminen aina ole tarpeen. Syynä on se, että latvojen väri tahtoo yleensä vain tummua runsaasta värjäyksestä. Kannattaa siis keskittyä tyvikasvun värjäämiseen pituuksien sijaan. Liiallinen käsittely voi myös kuluttaa hiusten latvoja.


3. Väri ei vaalenna väriä

Jos haaveilee oman värin vaalentamisesta kaupasta ostettavalla värillä, on syytä muistaa nyrkkisääntö: väri ei vaalenna väriä. Eli jos hiukset on värjätty ensin tummanruskealla, mutta seuraavaksi niihin haluaisikin tuhkanvaalean, eivät hiukset vaalene kotikonstein.
Olenius ei suosittele kotivaalennuksia, sillä tuotteet ovat voimakkaita, ja vaalennusaineet on haastavaa saada hiuksiin tasaisesti. Siksi hän kehottaa vaalentamaan hiukset kampaajalla.

4. Noudata ohjeita – älä säilö avattuja värejä

Värjäysaineiden käyttöohjeita on ehdottomasti noudatettava niin sekoitus- ja vaikutusajan suhteen. Eikä avattuja värejä kannata missään nimessä säilöä kylppärissä kuukautta ennen seuraavaa värjäystä, sillä ne eivät säily kunnolla.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla