Kukapa ei olisi ottanut hiusoppia Frendien Rachelilta eli Jennifer Anistonilta.


1976: Farrah Fawcettin Charlien Enkelit -kampaus


Aikansa ehdottomiin tukkaikoneihin kuulunut föönattu hiustyyli on seksikäs.


1994: Jennifer Anistonin viljan värinen raitatukka.


Pysyy muodissa varmaan iät ja ajat. Luonnollisen sävyinen ja kiiltävä tukka henkii hyvää fiilistä.


2007: Victoria Beckhamin polkkatukka


Tämä polkka villitsi koko maailman ja katukuva täyttyi ennätysnopeasti takaa lyhyestä, edestä pidemmästä polkkatukasta. Asennetta!


2008: Rihanna ja eri kampaustyylit


Siiliä, polkkaa ja kiharaa. Tämä tyttö vaihtaa tukkatyyliä tiheään ja nopeimmat tekevät sen heti hänen perässään.

 


2009: Surin Cruisen hiustyylit


Tom Cruisen ja Katie Holmesin Suri-tyttö, 3, on valittu maailman vaikutusvaltaisimmaksi lapseksi. Hänen tukkatyyliään seurataan suurennuslasien kera.

Kuka on vuoden 2010 tukkaikoni? Paljasta suosikkisi!

Piilolinssien käyttäjän kannattaa huomioida meikkaamisessa muutama pieni yksityiskohta.

Piilolinssejä voi käyttää joko silmälasien korvikkeena tai jos haluaa kokeilla omastaan poikkeavaa silmien väriä. Kun silmissä on jotain ylimääräistä, etenkin puhtaudesta on pidettävä hyvää huolta.

Alluren jutussa ehdotetaan jopa, että jos käyttää paljon meikkiä, voi olla parempi siirtyä kertakäyttöisiin piilolinsseihin. Niin linsseihin ja sitä kautta silmiin ei kerry haitallista likaa ja bakteereita. Jos käyttää kuukausilinssejä, ne tulee puhdistaa perusteellisesti.

1. Linssit naamaan ennen meikkiä

Vastaus kysymykseen siitä, kumpi tulee ensin, on piilolinssit. Kun kasvot ja kädet ovat puhtaat, silmiinkään ei pitäisi päätyä mitään ylimääräistä.

Vision Direct -sivuston vinkkijutussa perustellaan, että meikkiä ei saisi päätyä käsiin ennen linssien asettamista, sillä sormista aineita saattaa päätyä myös linsseihin. Se saattaa myös heikentää linsseillä näkemistä.

Toki kädet voi aina pestä, mutta etenkään tuhdeimmat meikki- ja peitevoiteet eivät välttämättä irtoa ihosta ihan noin vain. Glitterhippusista puhumattakaan.

2. Rajaa maltilla

Maalaisjärkikin jo sanoo, että silmäluomien sisäluomille ei kannata töhriä mitään ylimääräistä, sillä se paikka on varattu piilolinsseille. Sisärajausten kanssa on siis parempi muistaa maltti. Pahimmassa tapauksessa rajausväri luomien sisäpuolella saattaa jopa tukkia rauhaset, jotka huolehtivat silmien kosteutuksesta.

3. Vaihda ripsiväri tarpeeksi usein

Ripsiväri suositellaan vaihtamaan 3–6 kuukauden välein. Piilolinssien käyttäjillä lyhyempi väli on parempi, jotta bakteerikasvustot eivät ehdi päästä vauhtiin. Muutenkin meikkien ja meikkivälineiden puhtaus on paikallaan.

Markkinoilla on monia ripsivärejä, joissa on erikseen merkintä siitä, että ne sopivat piilolinssien käyttäjille tai ovat silmälääkäreiden testaamia. Alluren mukaan ripsivärin tärkein ominaisuus on kuitenkin varisemattomuus, jotta linssien väliin ei päädy epämukavuutta ja hankaluuksia aiheuttavia väripaakkuja.


4. Suosi öljyttömiä tuotteita

Piilolinssien lähellä olevalla iholla kannattaa suosia öljyttömiä ihonhoito- ja meikkituotteita, jottei rasvaa päädy silmiin. Se saattaa tehdä näkökentästä sumean ja liata linssit.

5. Meikkaa kotona ja kiireettä

Vision Directin jutussa on myös tämä itsestäänselvä vinkki: älä yritä tehdä taidokasta silmämeikkiä ollessasi liikenteessä. Neuvo sopii kaikille silmämuniensa terveydestä ja näkökyvystä kiinnostuneille, mutta piilolinssien käyttäjillä riskinä on myös, että haparoiva käsi sotkee silmät ja piilolinssit todennäköisemmin. Piilolinssit saattavat myös mennä rikki, mikäli juna tai bussi ajaa yllättävään möykkyyn tai joutuu tekemään äkkijarrutuksen.

Ensin tuli heleänä kiiltelevä lasi-iho. Sen luonnollinen seuraaja on tietenkin glass hair eli lasihiukset.

Suorat, kiiltävät, sileät ja nähtävillä erityisesti punaisilla matoilla ja Instagramissa, kuvaillaan tämän hetken himoituinta hiustyyliä Byrdie-sivuston jutussa.

Kesän paahtamalle rantapörrölle voi siis sanoa heipat. Nyt on sileääkin sileämmän glass hair -tyylin vuoro. Jo aiemmin tavoiteltiin lasisena hohtavaa ihoa, ja nyt sama tyyli on saavuttanut myös hiukset. Nimensä mukaisesti ”lasihiukset” kiiltelevät lähes epärealistisen suorina ja sileinä.

Suosituin malli on linjakas polkka ilman kerrostuksia, niin sanottu blunt cut. Siinä kaikkien hiusten latvat on leikattu samaan mittaan tai linjaan. Kaikkein näyttävimmillään suoralinjainen kampaus on nimenomaan sileissä hiuksissa.

 

@lucyhale 💚 @teenchoicefox from the carpet - @kdeenihan @alyssasutterstylist #HairByDave

Henkilön David Stanwell (@davestanwell) jakama julkaisu

Jos näyttelijä Lucy Halen hiukset kiiltäisivät yhtään enempää, niistä voisi jo peilata itseään.

Byrdien mukaan tärkeimmät välineet tyylin aikaansaamiseksi ovat suoristus- tai muotoilurauta ja hiusten kiiltoa lisäävät muotoilutuotteet. Inspiraatiota kannattaa etsiä esimerkiksi hiusstylisti Justine Marjanin Instagram-tililtä, joka on pullollaan kiilteleviä julkkiskuontaloita.

Lue Me Naisten jutusta myös vinkit, joiden avulla silotat ja suoristat hiukset tehokkaasti ja mahdollisimman hellävaraisesti:

 

 

Letzzzzz be blunt ✂️ @justinemarjan

Henkilön Olivia Culpo (@oliviaculpo) jakama julkaisu

Näyttelijä Olivia Culpolla on trendikäs suora polkkatukka.
 
Näyttelijä Mila Kunisin hiuksissa yhdistyvät kiilto ja pehmeät laineet.
 
 

Extreme sports

Henkilön DUA LIPA (@dualipa) jakama julkaisu

Muusikko Dua Lipaa kannattaa seurata, jos haluaa pysyä perillä muoti- ja kauneustrendeistä.