Julkkiskampaaja Nicola Clarke jakaa salaisuutensa täydellisen vaalean hiussävyn valintaan.

Vain taivas on rajana, sanoi hiustenvärjääjä, kun alkoi sävyä päähänsä valita vuonna 2019.

2010-luvulla oikeastaan kaikenlaiset hiusvärit ovat olleet trendikkäitä. Kirkkaat neonvärit, pirteät pastellit ja erilaiset liukuvärjäykset ovat vuorotellen loikanneet ihmiskunnan kuontaloita piristämään.

Villien hiusvuosien jälkeen kevyesti sävytetty tukka on tekemässä nyt rytinällä paluuta. Tällä hetkellä moni havittelee hiuksiinsa luonnollista meininkiä. Erityisesti vaaleat hiukset ovat tällä hetkellä kovassa huudossa, mistä todisteena voi pitää esimerkiksi Google- ja YouTube-hakuja. Sana blonde (suom. blondi) on kiilannut niiden ehdottomaan kärkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaalean eri sävyjä riittää roppakaupalla. Miten niistä voi pieni ihminen löytää itselleen kaikista parhaan?

Onneksi ammattilaiset osaavat jeesata! Julkkiskampaaja Nicola Clarke jakaa Byrdie-sivustolla salaisuutensa täydellisen vaalean hiussävyn valintaan. Clarken asiakkaisiin kuuluu liuta tunnettuja blondeja Kate Winsletistä ja Cate Blanchettista aina Sienna Milleriin ja Gwyneth Paltrow’hun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huomio ihonsävyyn

Jos haluaa hiusten värin imartelevan klassisella tavalla, Clarken mukaan kannattaa tarkastella omaa ihonsävyä.

Erittäin vaalealle iholle passaavat hienosti erittäin vaaleat sävyt. Vaaleaihoisen kannattaa ottaa huomioon myös se, taittaako iho kylmään vai lämpimään. Kylmälle ihonsävylle sopii usein paremmin kylmä hiussävy, lämpimälle lämmin.

Viileä blondi imartelee viileään taittavaa ihonsävyä. Kuvassa näyttelijä Sienna Miller.
Viileä blondi imartelee viileään taittavaa ihonsävyä. Kuvassa näyttelijä Sienna Miller.

Näyttelijä Kate Bosworthin hieman lämpimämpi mutta hyvin vaalea blondi imartelee päivettynyttä ihoa.
Näyttelijä Kate Bosworthin hieman lämpimämpi mutta hyvin vaalea blondi imartelee päivettynyttä ihoa.

Näyttelijä Emma Stone on jo pitkään ollut punatukkainen, mutta muutama vuosi sitten hän rokkasi platinablondina.
Näyttelijä Emma Stone on jo pitkään ollut punatukkainen, mutta muutama vuosi sitten hän rokkasi platinablondina.

Oliivi-iholle hehkua antavat astetta tummemmat vaaleat. Esimerkiksi lämpimänsävyinen balayage-värjäys toimii hienosti.

Näyttelijä Jessica Alba.
Näyttelijä Jessica Alba.

Muusikko Rita Ora.
Muusikko Rita Ora.

Hyvin tummalle iholle Clarke suosittelee värjäystä, jossa vaalennus tehdään raidoittamalla niin, että kasvoja kehystävät suortuvat ovat vaalemmat. 

Keskustele kampaajan kanssa

Vaikka hiusvärien imartelevuudesta voidaan antaa neuvoja, värin valinta ei ole kiveen hakattua hommaa. Ulkonäköön liittyvät vinkit ovat aina vain vinkkejä, eivät koskaan sääntöjä. Jokainen saa värjätä hiuksensa ihan millaisiksi haluaa, ja mielipiteet tietyn värin sopivuudesta voivat myös vaihdella.

Itselle passelista vaaleasta hiussävystä kannattaa keskustella kampaajan kanssa. Vaikka tasainen platinablondi sopisikin ajatuksen tasolla sinulle loistavasti, mutta et halua käydä kampaajalla kuin korkeintaan kerran vuodessa, se ei välttämättä ole paras valinta.

– Selvitä, miten vaalea sävy sopii elämäntyyliisi ja onko se ylipäätään realistinen. Et halua hiussävyä, jota sinulla ei ole aikaa tai varaa ylläpitää, Clarke ohjeistaa.

Kannattaa myös muistaa, ettei täydellinen blondaus välttämättä onnistu hetkessä.

Joskus touhu vaatii useita värjäyskertoja, joiden välissä pitää odotella kuukausia, tai muuten tukka menee varsin kehnoon kuntoon. Jos haluat värjätä hiuksesi tummasta platinaan, muutoksessa voi hujahtaa helposti puoli vuotta.

Pidä huolta blondistasi

Vaalea tukka on siitä kinkkinen kaveri, että se saattaa muuttaa olemustaan tuosta vain. Vaikka kävelisi kampaajalta ulos päässään kivan viileänvaalea kuontalo, parin viikon päästä päätä koristavat helposti kellertävät suortuvat.

Blondistaan kannattaa pitää huolta myös värjäyskertojen välissä. Kokosimme aiemmin joukon tuotteita, jotka auttavat pitämään tukan viileänä:

Vierailija

En todellakaan haluaisi blondeja hiuksia! Tuossa kuvassa oleva blondi hiussävy ei etenkään miellytä silmääni yhtään. Juuri tuollainen hailun harmahtava blondi. Jessica Alban lämpimän ruskeat hiukset sen sijaan ovat upeat ja nainen näyttää terveeltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla