Kuvat
Reuters
Näyttelijä Elle Fanning luotti klassikoihin eli mustiin rajauksiin ja reippaaseen huulipunaan Cannesin filmijuhlien punaisella matolla.
Näyttelijä Elle Fanning luotti klassikoihin eli mustiin rajauksiin ja reippaaseen huulipunaan Cannesin filmijuhlien punaisella matolla.

Juhlameikki saa olla rento. Pienelläkin vaivannäöllä kasvot näyttävät juuri sopivasti viimeistellyiltä.

Varaa rauhallinen hetki ja toista seuraavat kuusi vaihetta, niin olet valmis juhlaan!

1. Tee meikkipohja

Punoitukset ja pikkuvirheet piiloon, niin jo näyttää freesimmältä. Meikkipohja kannattaa tehdä tuotteilla, joihin luottaa jo ennestään. Meikkivoiteen ei tarvitse olla paksu, eikä sitä tarvitse levittää sen enempää kuin arkenakaan.

Sen sijaan kannattaa panostaa huolellisuuteen. Häivytä voide ihoon niin, ettei paakkuja tai rajoja jää näkyviin ja lisää peitevoidetta silmien alle ja muualle, missä meikkivoiteen peittokyky ei aivan riittänyt. Ohut kerros puuteria poistaa ylimääräisen kiillon ja saa meikkipohjan pysymään pidempään siistinä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Maybellinen Fit Me Matte + Poreless -meikkivoide pitää ihon kiillon kurissa muttei ole liian paksu ja mattapintainen, 9,90 €. MAC Studio Face & Body -meikkivoide on klassikko, johon myös monet ammattimeikkaajat luottavat, alk. 31,90 €. IT Cosmeticsin Bye Bye Pores Poreless Finish Airbrush Powder -irtopuuteri häivyttää ihohuokosia ja on koostumukseltaan superkevyt, 29 €.

2. Muotoile kasvoja poskipunalla

Mikä contouring? Jos et ole ihan varma, h-hetkellä ei kannata enää harjoitella. Kasvoille saa väriä ja muotoa poskipunalla. Sen levittäminen on helppoa, ja punertavat sävyt takaavat sen, että lopputuloksesta tulee paljon raikkaampi kuin esimerkiksi aurinkopuuterilla.

Jos punaa pöllähtää vahingossa liikaa tai väri valahtaa liian alas, sitä voi häivyttää jo aiemmin käyttämällään meikkivoidesienellä tai -siveltimellä, jossa on vielä hitunen väriä jäljellä. Tai sitten voi ottaa hieman ihonväristä puuteria siveltimeen ja pyöritellä punan sen avulla pehmeämmäksi.


Lily Lolon poskipunaduo sävyssä Coralista sisältää lämpimän korallinsävyisen poskipunan ja hohtavan korostustuotteen, 20,90 €. H&M:n puuteriposkipunien sävyvalikoima on laaja, ja hento Cameo Pink -sävy sopii vaaleaihoiselle kasvojen muotoiluun, 9,99 €.

3. Väriä silmiin ja kulmiin

Juhlameikki voi olla paljon muutakin kuin tumma smoky eye. Esimerkiksi herttuatar Meghanin häämeikissä silmät oli meikattu melko yksinkertaisesti: luomilla oli aavistus keskiruskeaa luomiväriä ja ripset olivat tummat ja tuuheat.

Tai jos on tottunut rajaamaan silmänsä, voi tehdä klassisen mustan rajauksen ripsien tyveen, kuten tämän jutun pääkuvassa olevalla Elle Fanningilla.

Myös kulmat kannattaa huolitella lisäämällä hieman väriä kohtiin, joissa kulmakarvat näyttävät harvoilta ja epätasaisilta. Väri kannattaa häivyttää kierreharjalla harjaamalla, jotta lopputuloksesta tulee pehmeä.


4. Meikkaa ripsistä tummat

Jo aiemmin mainittu ripsiväri todella on ihmetuote, jolla saa parilla pyyhkäisyllä silmiin tummuutta ja näyttävyyttä. 

Jos haluat viedä ripsien meikkaamisen astetta huolellisemmalle tasolle, taivuta ripset ennen värin levitystä ja tee yläluomen ripsien tyveen lähes huomaamaton, pehmeä rajaus.

Rajauksen ideana on tehdä ripsirivistön tyvestä tummemman eli tuuheamman näköinen. Rajauksen voi tehdä pehmeällä kynällä myös yläripsien alapuolelta niin sanottuna alasisärajauksena.

Kaipaatko ripsivärivinkkejä? Lue tästä jutusta arviot 27 eri maskarasta.

5. Punaa huulet

Huulipuna jos mikä luo juhlalookin kertavetäisyllä. Tarvitset vain lempisävysi.

Jos haluaa huulimeikistä kestävämmän tai käyttää todella räikeää väriä, kannattaa harkita huultenrajausta. Rajaamalla saa muutenkin korostettua huulten muotoa, mikäli se on esimerkiksi iän myötä alkanut hieman katoamaan.

IsaDoran Perfect Moisture -huulipuna on klassinen voidehuulipuna, joka tuntuu mukavalta huulilla. Kuvassa sävy 204 Cashmere Pink, 16,90 €. L'Oréal Paris’n Color Riche Shine -punissa yhdistyvät huulipunan ja -kiillon parhaat puolet samassa tuotteessa. Kuvassa sävy 111 Instaheaven, 12,90 €. Physicians Formulan nestemäinen The Healthy Lip -huulipuna on pitkäkestoinen mutta silti mukava huulilla. Kuvassa sävy Berry Healthy, 17,90 €.

6. Muista hiukset

Juhlatyyli muodostuu kokonaisuudesta, jossa kampaus täydentää meikin.

Lyhythiuksiset ja polkkatukkaiset pääsevät halutessaan helpolla, sillä hiukset voi vain pestä ja föönata muotoonsa. Kampauksen voi viimeistellä vaikka kiiltosuihkeella.

Jos on pitkähiuksinen, muttei erityisen taitava tukanlaittaja, kannattaa luottaa yksinkertaiseen, korkeaan ja sileään ponnariin tai siistiin ballerinanutturaan niskassa tai päälaella. Hiukset voi myös vain jättää auki joko sileinä ja suorina tai sitten kiharruspuikolla kiharrettuina. 

Mikäli haluaa hiuksiinsa oikean kampauksen, itse tehtyinä sotkunuttura ja erilaiset letit ovat helpoimmasta päästä.

Lisää kampausvinkkejä löydät muun muassa näistä jutuistamme:

Sisältö jatkuu mainoksen alla