Hyvästi sakset, tervetuloa viila!

Huonokuntoiset kynnet voivat joskus olla merkki laajemmasta terveysongelmasta, mutta usein liuskoittuminen ja lohkeilu johtuu yksinkertaisesti väärästä lyhennystavasta.

Kokosimme yhteen tärkeimmät tärpit kynsien lyhentämiseen. Näillä vinkeillä ne pysyvät hyvässä kunnossa:

1. Hylkää kynsisakset

Sakset ja kynsileikkurit saattavat vain pahentaa tilannetta, joten kynnet kannattaa lyhentää niiden sijaan viilalla. Jos varpaankynnet ovat kovin pitkät ja haluat nopeuttaa operaatiota, voit lyhentää kynsistä aluksi hieman suorateräisillä saksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin varpaankynnet kannattaa leikata suihkun jälkeen, jolloin ne ovat pehmeämmät. Liika vedellä lotrailu voi kuitenkin haurastuttaa kynsiä. Kynsien liottaminen ennen hoitotoimenpiteitä kannattaa siis jättää väliin, jos kynnet ovat kovin heikossa kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Viilalla on väliä 

Liian karhea viila voi lisätä kynsien liuskoittumista. Hyvä vaihtoehto on lasiviila, joka on hellävarainen eikä rispaa kynnen kärkeä. Jos käytät kertakäyttöviilaa, vaihda se uuteen riittävän usein


3. Pidä viilaa oikeassa asennossa

Viilaa kannattaa pitää niin, että se muodostaa 90 asteen kulman kynttä vasten. Vinoon asetettu viila ohentaa kynttä.

4. Viilaa vain yhteen suuntaan kerrallaan

Kynsiä ei missään tapauksessa saisi viilata edestakaisella liikkeellä: se voi vaurioittaa niitä entisestään. Oikea tapa on viilata kynttä sivulta keskelle niin, että viila juuri ja juuri ylittää kynnen keskikohdan. Halkeilua voi välttää myös niin, ettei aloita viilausta liian syvältä kynnen reunalta.

Aina pelkkä oikea lyhennystapa ei ratkaise ongelmia. Silloin voi olla apua näistä kosmetologin vinkeistä kynsien kunnostamiseen:

Lähteet: InStyle, Nail It!

Sisältö jatkuu mainoksen alla