Me Naiset
|
Marjut Laukia
Voisiko suomalaisista kosmetiikkamerkeistä tulla seuraava iso kauneusvillitys maailmalla? Taustakuva: Colourbox
Voisiko suomalaisista kosmetiikkamerkeistä tulla seuraava iso kauneusvillitys maailmalla? Taustakuva: Colourbox

Seuraava ihonhoidon suosikkituotteesi saattaa hyvinkin olla suomalainen.

Jos pitää nimetä suomalaisia kosmetiikkamerkkejä, monella tulee ensin mieleen Lumene, Herbina tai Erisan, mutta viime vuosina kotimaisen kosmetiikan valikoima on laajentunut ilahduttavasti entistäkin kattavammaksi. Etenkin luonnonkosmetiikkaan ja ihonhoitoon erikoistuneita merkkejä on perustettu ahkerasti.

Tässä kahdeksan suomalaista kosmetiikkabrändiä, joita testata ja seurata. Kenties jossakin vaiheessa maailmallakin tapahtuu suomalaisen kosmetiikan iso läpimurto, sillä skandinaavinen kauneudenhoito on yksi nousevista trendeistäAnne Kukkohovin Supermood-merkki on jo aloittanut tien raivaamisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alla luetellut merkit ovat suomalaisia, ja monet niiden tuotteista on valmistettu enimmäkseen Suomessa. Moni merkki myös pyrkii suosimaan suomalaisia raaka-aineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Flow Cosmetics

Flow Cosmetics tunnettiin aikaisemmin Flow Kosmetiikkana, mutta merkki on vaihtanut nimensä englanninkieliseksi. Vuonna 2004 alkunsa saaneen merkin tehdas sijaitsee Riihimäellä.

Flow’n valikoimaan kuuluu muun muassa saippuoita ja palasampoita, ihonhoitotuotteita sekä mineraalimeikkejä. Hiljattain alkunsa sai myös meikkimerkki Korento by Flow Cosmetics, jonka valikoimassa on aluksi tuotteita meikkipohjaan sekä poski- ja huulivärejä.

Murumuru

Murumurun tuotteet ovat Suomessa valmistettuja, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeettomia sekä vegaanisia – ja myös varsin kohtuuhintaisia.

Brändin suomalaiseen suuhun varsin hyvin taipuva nimi tulee tuotteiden yhdestä ainesosasta, murumuruvoista, joka sopii ihon ja hiusten hoitoon. Merkin ihon- ja hiustenhoitotuotteet on suunniteltu koko perheen käyttöön.

Laponie of Scandinavia

Laponie oli suomalainen ihonhoitomerkki 1980-luvulla, ja nyt nimi on saanut uuden elämän Laponie of Scandinavia -merkin muodossa. Laponien tuotteiden ideana on yksinkertaisuus – niissä on käytetty vain minimaalisesti mutta tehokkaita raaka-aineita.

Nuoren merkin valikoimassa on toistaiseksi kuusi ihonhoitotuotetta, joista kaksi on puhdistusaineita, mutta uusia lanseerauksia on luvassa. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja Ruotsissa.

Globe Hope Cosmetics

Vuonna 2012 perustettu Mia Höytö -luonnonkosmetiikkamerkki yhdisti kesällä voimansa Globe Hopen kanssa, ja syntyi Globe Hope Cosmetics. Merkki nimeää keskeisimmiksi arvoikseen ekologisuuden, eettisyyden ja esteettisyyden.

Valikoimassa on useita erilaisia ihonhoitotuotteita. Kuten monella muullakin kotimaisella sarjalla, tuotteiden tehoaineet tulevat enimmäkseen suomalaisesta luonnosta.

SnowAnna

Viime vuonna perustetun SnowAnna-merkin takana on pitkän linjan kauneushoitolayrittäjä Annika Hampaala-Pussinen. Sen valikoimassa on puhdistus- ja hoitotuotteita kasvoille.

SnowAnnan tavoitteena on tuotteiden mahdollisimman korkea kotimaisuusaste. Esimerkiksi öljyseerumien pohjaöljynä on käytettyä suomalaista luomurypsiöljyä, mikä on kosmetiikassa melko harvinaista.

Henua Organics

Vasta lanseerattu Henua Organics on suomalaisista ihonhoitosarjoista sieltä ylellisemmästä päästä. Se sai alkunsa, kun merkin perustaja Jenni Tuominen herkistyi kosmetiikalle ja joutui etsimään vaihtoehtoja aiemmin käyttämilleen tuotteille.

Henuan tuotteet on valmistettu luonnon raaka-aineista, ilman turhia täyte- ja säilöntäaineita. Jopa vesi on korvattu hoitavammalla koivunmahlalla. Sarjassa on puhdistus- ja kosteutustuotteita kasvoille ja vartalolle.

Olivia Klein

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kylppärikaapin multivitamiini #VitaminSprayToner #OliviaKlein #CleanBeauty

Henkilön Olivia Klein (@ok_olivia_klein) jakama julkaisu

Olivia Klein kuvailee tekevänsä puhdasta kosmetiikkaa. Merkin ihonhoitotuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia. Ne on myös tuotettu ekologisesti tuotepakkausten myrkyttömyyttä ja kierrätettävyyttä myöten. 

Olivia Kleinin valikoimassa on kattavasti erilaisia ihonhoitotuotteita. Itse tuotteet valmistetaan Yhdysvalloissa, mutta merkin pahvipakkaukset tulevat Suomessa, ja löytyypä valikoimasta myös Suomessa valmistettu kasvojenpuhdistusliina.

YA naturae

Yliopiston apteekin YA naturae on sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, joka valmistetaan Suomessa.

Valikoimassa on kohtuuhintaisia ihonhoitotuotteita kasvoille ja vartalolla sekä muun muassa hoitoöljy hiuksille ja ripsille. 

Vierailija

Valitettavasti parhaiten toimii eläinperäiset rasvat joita vegaanit juoksee kirkuen karkuun. Valaan ja sianrasva hyviä kosteuttamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla