Me Naiset
|
Marjut Laukia
Ensiavuksi finniin voi kokeilla myös jääpalalla painamista. Kylmä laskee turvotusta. Kuva: Shutterstock
Ensiavuksi finniin voi kokeilla myös jääpalalla painamista. Kylmä laskee turvotusta. Kuva: Shutterstock

Finni, etenkin puhjennut sellainen, saattaa parantua tehokkaammin laastarin alla.

Finnejä tulee ja menee, mutta olisihan se kiva, jos ne menisivät pois vähän nopeammin. Kaikenlainen räpelöinti kuitenkin yleensä vain pahentaa tilannetta ja saattaa jopa hidastaa paranemista.

Jos tulit silti räpelöineeksi, Reddit-keskustelupalstan ihonhoitoaddiktit ovat löytäneet yhden tuotteen, jonka hehkutetaan tekevän finneille ihmeitä. Se on rakkolaastari, hienommalta nimeltään hydrokolloidilaastari.

Hydrokolloidilaastari imee itseensä kosteutta, ja sen alla iho saa parantua rauhassa. Parhaiten laastari toimii keskustelijoiden mukaan nimenomaan sellaisiin näppyihin, joiden kohdalta iho on jo mennyt rikki, sillä silloin se pääsee imemään kosteutta ja auttamaan haavan paranemisessa. Se saattaa auttaa myös vähentämään arpeutumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myynnissä on myös finnien päälle tarkoitettuja aknelaastareita, joiden toiminta perustuu hydrokolloidimateriaaliin, mutta halvemmalla ja vähemmällä etsimisellä pääsee, kun leikkaa kantapäälaastarista pieniä ympyröitä. Jos finnialue on laaja, laastarin voi tietenkin lätkäistä iholle myös sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Redditin keskustelussa osa kertoo käyttävänsä finnilaastareita vain yöaikaan, mutta etenkin pienimmät ja huomaamattomimmat kestänevät myös päivänvalon. Hydrokolloidilaastari irtoaa itsestään, kun se on imenyt tarpeeksi kosteutta. Ja on siitä myös se etu, että parantumassa olevaa finniä ei tule kosketeltua niin helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla