Oletko pohtinut, minkälainen jakaus sopisi sinulle? Kannattaa tutkia omien kasvojen muotoa ja valita jakaus, joka korostaa parhaiten kasvojen parhaita puolia. 

Pyöreät kasvot

Pyöreille kasvoille sopivat oikeastaan kaikki jakaukset. Inspiraatiota voi ottaa esimerkiksi Emma Stonen sähäkästä sivujakauksesta tai Beyoncésta, joka on loihtinut täydellisen suoran keskijakauksen. 

Neliönmuotoiset kasvot

Neliömallin tunnistaa siitä, että otsa, poskipäät ja leuka ovat yhtä leveät. Lady Gaga ja Natalie Portman näyttävät, kuinka neliönmallisiin kasvoihin saa pehmeyttä sivujakauksella. 

Ovaalit kasvot

Ovaalikasvoiset ovat siitä onnekkaita, että heille sopii kaikenlaiset jakaukset. Jakauksen paikkaa vaihtelemalla saa paljon vaihtelua tyyliin. Tunnettuja ovaalikasvoisia ovat esimerkiksi Julianne Moore ja Oprah Winfrey


Sydämenmuotoiset kasvot

Sydänkasvojen tavaramerkkinä on terävä, erottuva leuka. Pehmeyttä kasvoihin saa esimerkiksi kampaamalla hiukset päätä vasten. Scarlett Johansson on onnistunut tässä täydellisesti. 

Timantinmuotoiset kasvot

Timanttikasvot tunnistaa siitä, että otsa ja leuka ovat kapeat, poskipäät ovat kasvojen levein kohta. Koska otsa on pieni, kannattaa turvautua keskijakaukseen. Victoria Beckham on esimerkki timanttikasvoisesta julkkiksesta. 

Pitkät kasvot

Mikäli pitkulaisiin kasvoihin haluaa pyöreyttä, kannattaa sijoittaa jakaus keskelle päätä, vai mitä Kim Kardashian? Kasvojen muotoja korostaessa kannattaa taas nostaa hiukset ylös, kuten Meryl Streep tekee. 

Vinkit on poimittu Byrdie-sivustolta.