Kuvat
Iriksen kotialbumi
Iris on ottanut pistoksensa huuliin helsinkiläisissä hoitoloissa.
Iris on ottanut pistoksensa huuliin helsinkiläisissä hoitoloissa.

Ohuthuulinen Iris Ekman ei halua, että muut huomaavat hänelle tehtyjä hoitoja.

Helsinkiläinen Iris Ekman, 61, on ottanut täyteaineita huuliinsa jo vuosien ajan.

– Ensimmäistä kertaa huuliini pistettiin viisi vuotta sitten. Sen jälkeen olen ollut harjoitusmallina muutamilla pistoskursseilla, Iiris kertoo,

Viimeisimmän pistoksensa hän otti kuukausi sitten. Sen antoi yksityisessä hoitolassa helsinkiläinen sairaanhoitaja, joka oli saanut koulutuksen myös täyteaineiden pistämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omia huuliaan Iris kuvailee luonnostaan langanohuiksi. Pistoksella hän halusi piristystä myös valuneisiin suupieliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tärkeintä on, että viihdyn omissa nahoissani. Kenenkään ei tarvitse hoksata muutosta.

– Pidän muhkeammista huulistani. Ne ovat yhä luonnolliset, mutta tunnen niiden olevan kimmoisemmat ja niitä on mukavampi punata. Hymynikin on avonaisempi kuin ennen, sillä huuleni nousivat ylemmäs.

Kun Iris otti hyaluronihappopistoksen ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, hänen huuliinsa sattui todella paljon. Tällä kertaa pistoksen antanut sairaanhoitaja muistutti hengittämisestä, ja Iris piteli toimenpiteen ajan käsissään stressipalloja.  

– Jännitin eniten kipua. Nyt hoito ei kuitenkaan sattunut lainkaan. Olin hämilläni kivuttomuudesta, kunnes kuulin, että puudute oli aineessa mukana.

Tältä Iriksen huulet näyttävät hetki ennen ja jälkeen toimenpiteen. 

”En maalaa piruja seinälle etukäteen”

Mustelmia, muhkuroita, verenkierron häiriöitä… Huulten suurentamiseen pistoshoidoilla liittyy monia riskeja. Muun muassa Helsingin Sanomat on kertonut aiemmin epäonnistuneista täytepistoksista.

Iiriksen käyttämä hyaluronihappo on vettä sitova, kehon luonnollinen molekyyli, joka turvottaa kudosta. Se hajoaa myöhemmin aineenvaihdunnassa vedeksi ja sokeriksi. Valvira ei valvo hyaluronihappoa sisältävän geelin käyttöä.

Iris on työskennellyt pitkään kosmetologina. Kun hän on itse asiakkaana, ei hän halua selvittää mahdollisia riskejä etukäteen, vaan kertoo sulkevansa silmänsä hyaluronihappopistosten mahdollisilta vaaroilta.

– Hoitopaikkaa etsiessäni katson kuvagalleriat ja luen arvosteluita, mutta en ota selvää riskeistä. En halua maalata piruja etukäteen seinälle. En tosin mene laittajalle, jolla on itsellään luonnottomalta näyttävä tulos kasvoillaan. 


Arkuutta huulissa

Iris maksoi pistoksestaan hieman päälle 300 euroa.  Itse toimenpide kesti alle tunnin valmisteluineen, pistoksineen ja paperien allekirjoituksineen.

Ennen täyteaineen laittoa Iris keskusteli sairaanhoitajan kanssa muun muassa lääkityksistä ja terveydentilasta.  Hänelle kerrottiin, että huulet turpoavat aluksi ja turvotus kestää pari päivää.

– Lisäksi huulissani oli pientä painon tunnetta ja arkuutta muutaman päivän ajan.

Uusia pistoksia Iris ei ole miettinyt. Hänen mukaansa ensimmäisen pistoskerran vaikutus haihtuu nopeasti, mutta seuraavat pysyvät pidempään; täyteaine pysyy noin puolesta vuodesta vuoteen.

– Muutoksen havaitsee heti ja tulos säilyy kyllin pitkään. Jos jossain vaiheessa huuleni tuntuvat tyhjentyneiltä ja rypyt alkavat huulten ympärillä vaivata, saatan käydä piikillä, mutta siihen menee vähintään vuosi. Nyt on hyvä näin.

Iriksen mukaan huuleten täyteainehoito on kiva piristys, joka kestää pitkään.
Iriksen mukaan huuleten täyteainehoito on kiva piristys, joka kestää pitkään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla