Hintatietoisen kuluttajan on kosmetiikkaostoksillakin yleensä järkevintä tarttua isompaan pakkauskokoon. Tuotteiden litrahinta on niissä yleensä pienempi kuin pikkuruisissa pakkauksissa.

Minun on kuitenkin myönnettävä, että rakastan miniatyyripurkkeihin ja -rasioihin pakattua kosmetiikkaa. Mielestäni kosmetiikassa pienetkin purkit ja pakkaukset puolustavat paikkaansa. Alla neljä syytä, miksi.

1. Kosmetiikka vanhenee

Vaikka litrahinta olisi kuinka alhainen, säästöä ei synny, jos suurin osa sisällöstä ehtii mennä huonoksi ja päätyy roskiin. Kauneustuotteet suositellaan usein käyttämään 6, 12 tai 24 kuukauden sisällä avaamisesta.

Siksi etenkin harvemmin käytettävissä tuotteissa pienempi pakkaus voi olla järkevämpi valinta. Ihonhoidossa sellaisia voisivat olla vaikka kuorinnat ja naamiot. Itse käytän esimerkiksi hiuskiinnettä vain hyvin satunnaisesti, joten en tarvitse pesäpallomailan kokoista lakkapurkkia.

Myös ympäristön kannalta on parempi, että ostaa vain sen mitä tarvitsee ja käyttää loppuun asti. Sadan millilitran lentokonekelpoinen purkkikin voi olla yllättävän riittoisa!

2. Meikkiä tarvitsee kerralla hyvin pienen määrän

Monet meikit ovat yllättävän isoissa pakkauksissa siihen nähden, kuinka vähän niitä tarvitsee kerralla. Etenkin puuterimaiset tuotteet, omalla kohdallani esimerkiksi poskipunat, kuluvat todella hitaasti, vaikka samaa väriä sutisi kasvoilleen päivästä toiseen.

Jos haluaa käyttää tuotteet loppuun parasta ennen -päiväyksen puitteissa tai haluaa kokeilla useammin uusia tuotteita, kannattaa valita vähän pienempi pakkaus.

Sama pätee tuotteisiin, joita käyttää harvemmin kuin päivittäin. Jos ei esimerkiksi yleensä pohjusta kasvojaan, muutaman kerran vuodessa tehtävää juhlameikkiä varten ei ole välttämätöntä hankkia täysikokoista pohjustusvoidetta.

3. Mahdollisuus kokeilla

Aina ei voi olla ihan varma, onko jokin kosmetiikkatuote täydellinen itseä varten – tai sitten jotakin erikoisuutta tekee mieli ihan vain kokeilla ilman pidempää sitoutumista sen käyttöön.

Silloin voi olla hyvä aloittaa hieman pienemmästä pakkauskoosta. Jos tuote tekee vaikutuksen, voi siirtyä ostamaan täysikokoisia purkkeja.

Matkakoot ja pikkupakkaukset tarjoavat myös mahdollisuuden testata kalliiden luksusmerkkien tuotteita, joita ei välttämättä raaskisi ostaa muuten.

Vasemmalla ylhäällä: Erborianin BB-voiteen 15 millilitran pakkauksessa ostin koemielessä lentokentältä, ja se osoittautui loistavaksi. BareMineralsin puuterimaista kosmetiikkaa minulla on kolmessa eri pakkauskoossa, kuvassa pienin mahdollinen näytepakkaus.

Oikealla ylhäällä: Hourglassin minikokoinen ja ylellinen Veil-pohjustusvoide on osoittautunut yllättävän riittoisaksi. Diorin J'adore-klassikkotuoksu on osa viiden minihajuveden pakkausta, jollaisia myydään usein tax freessä.

Alhaalla: Lumenen LÄHDE Pure Arctic Miracle Bi-Phase Micellar Water -puhdistusvesi 50 millilitran pakkauksessa poistaa meikin ja putsaa kasvot tehokkaasti. Benefitin aurinkopuuteriklassikko Hoola tuli mukana useamman miniatyyrin pakkauksessa. Se on vain luomivärinapin kokoinen, mutta riittää takuulla pitkään. Ole Henriksenin Truth-sarjan C-vitamiiniseerumi kosteuttaa ja hoitaa ihoa. 15 millilitran pumppupullo on osa A Brighter Truth Kit -nimistä kolmen tuotteen settiä. Cover FX -merkin irtopuuteri tulee vain 4 gramman pakkauksessa, mutta kuten kuluneesta pakkauksesta näkee, se on riittänyt pitkään.

4. Pikkupurkit voi täyttää uudelleen

Monet pikkupakkaukset voi täyttää uudelleen sen jälkeen, kun ne on käyttänyt loppuun. Uusia matkapakkauksia ei siis tarvitse ostaa joka kerta ennen reissuun lähtöä.

Olen havainnut, että monesti pienet pakkaukset ovat myös reissaamisen kannalta parempilaatuisia kuin tyhjinä myytävät matkakosmetiikkapullot ja -purkit. Muovi ei lohkea heti, eivätkä korkit vuoda yhtä herkästi.

Myös tyhjentyneet silmänympärysvoidepurkit ja pienet tehoseerumipullot sopivat täydellisesti rasvojen ynnä muiden kuljettamiseen matkoilla mukana.

Mistä niitä löytää?

Kauppojen matkapakkausvalikoimat voivat olla mitä vain lähes olemattomasta oikein kattavaan valikoimaan.

Lahja- ja sesonkipakkaukset, joissa on useampia tuotteita, sisältävät aika usein tavallisesta poikkeavia pakkauskokoja. Niissä litrahintakaan ei välttämättä nouse kovin paljon korkeammaksi, koska kokonaisuudesta on haluttu tehdä myös hinnaltaan houkutteleva.

Lentokenttien ja laivojen myymälöissä on usein matkoille sopivia pikkupurkkeja tai kokonaisia matkasettejä. Näppärän kokoisia tuotenäytteitä saattaa saada myös muiden kosmetiikkaostosten kylkiäisinä.

Nettikaupat helpottavat pienten pakkausten ostamista, sillä matkakoot on usein listattu omaksi kategoriakseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset
Teksti
Kuvat
Marjut Laukia