Tummat silmänaluset ja ihon pienet virheet saavat kyytiä näiden huippusuosittujen peitevoiteiden avulla. 

Oikean peitevoiteen valitseminen ei ole ihan yksinkertaista. Yksi ja sama kehuttu tuote ei välttämättä sovi kaikille. Siinä on myös vissi ero, onko peitevoidetta tarkoitus käyttää pienten näppyjen vai tummien silmänalusten peittämiseen. 

Onneksi peitevoidevalikoima on lähestulkoon loputon – se oikea löytyy varmasti. Jos haluaa välttää hutiostoksia, sopivan tuotteen etsiminen kannattaa aloittaa kaikkein kehutuimmista voiteista. Yleensä ne ovat syystäkin suosittuja! Listasimme 13 peitevoidetta, jotka ovat keränneet kehuja niin meillä kuin maailmallakin. 

Alle 20 euroa

Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer, 3,49 €

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun testasimme taannoin markettien peitevoiteita, tämä Essencen superedullinen tuote kipusi voittoon. Heleyttä lupaava mutta silti peittävä voide vie tummuuden, peittää ihon ”virheet” ja näyttää silti melko luonnolliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koostumus on mukavan ohut ja helppo häivyttää sormin. Voidetta tarvitsee vain pienen määrän kerrallaan, eikä sitä tarvitse välttämättä edes kiinnittää puuterilla.

Maybelline Instant Age Rewind Eraser, 7,90 €

Maybellinen sienipäinen putkilo on yksi eniten kehuja keräävistä markettipeitevoiteista. Se voitti taannoin myös Ilta-Sanomien peitevoidetestin. Isoa sieniapplikaattoria ei kannata säikähtää: se annostelee voidetta juuri sopivasti.

Häivyttäminen onnistuu parhaiten sormella. Peittää kiitettävästi ja heijastaa valoa niin, että tummat silmänaluset peittyvät. Tehty etenkin ikääntyvälle iholle, mutta sopii kaikille. 

NYX HD Studio Photogenic Concealer, 9 €

Tämä Nyxin peitevoide on yksi merkin myydyimmistä tuotteista. Se on kevyt, mutta kerrostettaessa jopa täysin peittävä. Peittää näpyt ja häivyttää tummat silmänaluset. Voide kuivuu iholla melko nopeasti, joten häivytyksen kanssa kannattaa olla ripeä. Häivyttyy parhaiten sormin tai siveltimen avulla. 

Maybelline Fit Me! Concealer, 6,90 €

Maybellinen toinen peitevoide on markettituotteeksi varsin pätevä. Se on tarpeeksi pigmenttinen, peittää tummat silmänaluset ja saa ihon näyttämään kirkkaalta. Sopii hyvin myös ihon pienten virheiden peittämiseen.


Lumene Invisible Illumination Brightening Flawless Concealer, 18,90 €

Tämän kotimaisen peitevoiteen nimi on melkoinen rimpsu, mutta mitäpä tuosta, kun tuote toimii hyvin. Lumenen voiteessa on kevyt koostumus, ja se pysyy iholla pitkään. Tyynymäinen applikaattori annostelee väriä melko runsaasti, joten aloita varovasti. Pieni määrä riittää, minkä ansiosta voide kestää meikkipussissa kauan. Sopii hyvin myös punoittavien nenänpielten piilottamiseen.

Yli 20 euroa

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer, 29,50 €

Nimensä mukaisesti kevyen tuntuinen Urban Decayn peitevoide on monen suosikki. Sen koostumus on melko ohut, ja tuote on helppo levittää iholle. Peittää hyvin ja pysyy paikoillaan koko päivän, mutta näyttää iholla luonnolliselta ja huomaamattomalta. 

NARS Radiant Creamy Concealer, 30,45 €

Kulttimaineessa oleva, palkittu Narsin peitevoide on monen meikkitaiteilijan suosikki maailmalla. Tuotteessa on miellyttävä, pehmeä koostumus. Se häivyttyy vaivattomasti ja antaa kuivuessaan samettisen mattapinnan. Silmänalusille käytettäessä tuote kannattaa levittää iholle ja antaa tekeytyä noin 30 sekuntia ennen häivyttämistä, jotta sen peittävyydestä saa kaiken irti. 

Tarte Shape Tape, 27 €

Lähes kaikki Youtuben kauneusgurut kohkasivat kuorossa Shape Tapesta pari vuotta sitten. Tuote on niin suosittu, että niitä myydään tiettävästi yksi 12 sekunnin välein. Voidemainen peitevoide on erittäin peittävä, mutta kirkastaa samalla ilmeen. Sen applikaattori on melko suuri, joten annostelun kanssa on syytä olla tarkkana. Ei välttämättä sovellu kaikkein kuivaihoisimmille. Saatavilla Suomeen vain merkin omilta verkkosivuilta. 

IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Concealer, 25 €

Tarten Shape Tapen rinnalla kauneusgurut ovat viime aikoina hehkuttaneet It Cosmeticsin hauskasti nimettyä peitevoidetta. Se ei kuivu iholle mattaiseksi, vaan jää hieman kosteaksi ja valoa heijastavaksi, joten kerros puuteria voi olla tarpeen.

Voide on paksua ja pigmenttistä – sen kerrotaan peittävän jopa tatuoinnit. Siksi se on myös erittäin riittoisaa. Voide levittyy parhaiten, kun sitä lämmittää ensin sormin ja taputtelee sitten paikoilleen. 

Estée Lauder Double Wear Stay-in-place Flawless Wear Concealer, 36 €

Kaikkien aikojen parhaisiin meikkivoiteisiin lukeutuva Estée Lauderin Double Wear on maailman myydyin meikkivoide. Ei ole ihme, että sen rinnalle on tehty myös peitevoide – ja kyllä, sekin todella toimii.

Äärimmäisen pitkäkestoinen voide pysyy iholla jopa 15 tuntia eikä kavahda hikeä, vettä tai kosteutta. Kosteuttaa, peittää ja häivyttyy moitteettomasti. 


Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Concealer, 23,40 €

Rihannan Fenty-kosmetiikkasarja kerää kiitosta maailmalla – ja syystäkin. Fentyn peitevoide on pitkäkestoinen ja levittyy iholle pehmeästi. Sitä on helppo kerrostaa kevyestä erittäin peittäväksi.

Erilaisia sävyjä on huimat 50, joten sopivan löytää varmasti. Jos valitsee omaa ihonsävyään pari astetta tummemman peitevoiteen, tuote sopii hyvin myös kasvojen varjostamiseen eli contour-meikin tekoon. Saatavilla Fenty Beautyn omilta verkkosivuilta tai Sephora-liikkeistä esimerkiksi Tukholmasta. 

Laura Mercier Secret Camouflage, 37 €

Nestemäiset peitevoiteet lienevät nykyään niitä kaikkein suosituimpia, mutta voidemaisia koostumuksia ei kannata unohtaa. Laura Mercierin näppärä ja pitkäkestoinen tuote sisältää kaksi sävyä, joista voi sekoittaa juuri itselleen sopivan yhdistelmän. Normaalia pigmenttisempi tuote peittää silmänaluset, arvet, epätasaisuudet, punoituksen ja näpyt, joten ei ihme, että se on myös meikkitaiteilijoiden suosiossa.  

Dior Diorskin Forever Undercover Concealer, 38 €

Tämä Glorian peitevoidetestin voittaja pysyy paikoillaan koko päivän ja kestää vettä. Diorin peitevoide antaa mattaisen lopputuloksen, mutta lupaa silti kosteuttaa. Ei keräänny ihon pieniin juonteisiin. Tuote on varsin riittoisa, levittyy kauniisti ja sulautuu ihoon vaivatta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla