Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen
Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen

Kesän muodikkain väri on huoleton ja kampaus siististi sotkuinen. Hiustaiteilija Mariela Sarkiman vinkeillä se syntyy näppärästi.

Hyvä hiuspäivä -kiertueella hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tiimeineen tekee nopeita ja helppoja juhlakampauksia ja antaa vinkkejä.

Mariela, millaiset kampaukset ovat nyt hittejä esimerkiksi kesämorsiamilla?

Siististi sotkuiset, ei liian laitetut kampaukset tuntuvat nyt kiinnostavan morsiamia. Moni sanoo, ettei halua vanhojentanssikampausta, jossa tukkaa tärkätään tötterölle. Nyt kampaus saa olla huoleton, mutta kuitenkin taidokkaasti tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeintä on tehdä tukeva ja kestävä kampauspohja, jonka päälle voi rakentaa vaikka kuinka huolettoman hiusvirityksen. Kampauksen kantajan täytyy tuntea, että kampaus istuu hiuspohjassa napakasti eikä irtoa ja lähde valumaan, Jos pintahiuksista irtoaa jokunen tanssin tiimellyksessä, se on vain plussaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä olisi trendikäs kampaus lyhyisiin hiuksiin?

Ihan lyhyiden hiusten kampaus syntyy föönaamalla tai muotoiluraudalla. Jos hiusten päälliosassa on niskaa enemmän mittaa, niihin on helppo loihtia esimerkiksi rock-henkinen irokeesikampaus.

Entä mikä on muotia värjäyksissä juuri nyt?

Luonnolliset, pehmeät sävyt, värjäykset ja raidoitukset ovat pop. Hiusten ei tarvitse näyttää värjätyiltä. Avainsanana tässä "Parisian Chic", hillitysti huoleton hiusväri.

Vastapainona ovat ns. Instagram-värjäykset, eli erilaiset pastellisävyt joko koko hiuksissa tai eri osioissa. Väreillä voi leikitellä esimerkiksi hiusmeikkien ja värillisten lisäkkeiden avulla, jos ei halua värjätä itselleen My Little Pony -tukkaa.

Kihara, suora, lyhyt, pitkä – mikä tuntuu olevan nyt muotia?

Ylipitkäksi kasvanut polkka on nyt maailmalla hot. Hiukset voivat yltää juuri ja juuri olkapäille, mutta eivät sitä pidemmiksi. Moni malli ja näyttelijä on luopunut pidennyksistään ja leikannut itselleen tällaisen hienostuneen seksikkään mitan.

Toisaalta 60-luvun tyyliset lyhyet pixie-poikatukat kiinnostavat myös.

Kevään ja kesän kuumin kiharatrendi on litteä lainekihara, joka voi olla joko tosi selkeää tai suolasuihkeella karhennettua beach-tyyliä!

Me Naiset on mukana Marielan Hyvä Hiuspäivä –kiertueella. Katso kiertueen ajat ja paikkakunnat täältä ja opi ammattilaisten opastuksella helpon hiustenlaiton salaisuudet.

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista verkkokaupoista helposti

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla