Kuvat
Imaxtree
Näyttelijä Willow Shields pitää pinnityylin simppelinä.
Näyttelijä Willow Shields pitää pinnityylin simppelinä.

Jos hiusasusteet ihastuttavat, muttet tiedä, miten niitä käyttäisi, tämä juttu on sinulle.

Hiusasusteet pinneistä pantoihin ja huiveista donitseihin ovat parhaillaan supertrendikkäitä. Erilaisilla koristeilla voi viimeistellä tyylin kuin tyylin, joten villitys sopii kenelle vain.

Kaikki meistä eivät kuitenkaan ole tottuneet ahkeraan asusteiden käyttöön. Silloin tarjolla olevien hiuskoristeiden runsaudenpula herättää kysymyksen: miten näitä kaikkia oikein voisi käyttää?

Heti alkuun rohkaisun sana: tässä lajissa ei voi mennä vikaan! Kokeile siis rohkeasti erilaisia tapoja käyttää asusteita, niin löydät kyllä omasi. Hiusammattilaiset kertoivat Byrdie-sivustolle, mitä on hyvä tietää, kun aloittaa tukkakoristeiden käytön, ja antoivat esimerkkitapoja niiden hyödyntämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä olennaisimmat neuvot alkuun pääsemiseen:

 1. Suosi parittomia määriä. Mietitkö, kuinka monta solkea tukkaan sujauttaisi? Mitään ehdotonta sääntöä ei tietenkään ole, mutta yleisesti ottaen ihmissilmää miellyttävät parittomat määrät. Nappaa siis käyttöön vaikkapa kolme tai viisi samantyylistä pinniä – tai halutessasi vaikka yhdeksän!
 2. Päätä koristeet asun mukaan. Valitse ensin, mitä puet päällesi, ja kokeile sitten, mikä asuste toimisi parhaiten kokonaisuuteen. Voit myös ottaa innoitusta vaikkapa vaatteidesi väreistä tai materiaaleista.
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Henkilön Toniq Accessories (@toniqaccessories) jakama julkaisu

   

 3. Hiusten ei tarvitse olla putipuhtaat. Näyttävä hiuskoriste vie helposti huomion pienestä rasvaisuudesta. Itse asiassa vasta pesty tukka voi olla asusteiden käytössä jopa haitaksi, sillä pinnit ja soljet liukuvat helpommin pois paikoiltaan. Niiden aloillaan pitämiseen on muuten useampikin vippaskonsti. Kurkkaa kootut kikat tästä jutusta.
 4. Hiuskoristeiden kanssa pääsee helpolla. Tukkaa ei tarvitse juuri muotoilla tai asetella pikkutarkasti, kun mukaan lisää upean asusteen. Vaikka hiukset olisivat muuten vähän pörrössä tai lätässä, hiuskoristeet saavat kokonaisuuden näyttämään viimeistellyltä. Esimerkiksi panta on mainio huonon hiuspäivän pelastaja.

Tukkataiturit vinkkaavat kokeilemaan ainakin näitä ihania tyylejä:

 1. Tee keskijakaus ja kiinnitä hiukset pois kasvoilta pinnillä kummaltakin puolen.
 2. Korista ponnari huivilla. Tarkoitukseen sopii myös mikä tahansa muu nauha tai kangassuikale, josta tykkäät.
 3. Palmikoi nauha letin sekaan. Huivi on yllättävän monipuolinen asuste myös hiuksissa, joten mikset hyödyntäisi sitä muillakin tavoin? Olemme koonneet kosolti lisää vinkkejä tähän aiempaan juttuumme.
 4. Lisää vain hiuspanta. Siinä se – näin yksinkertaista se on! Ainoa haaste on valita, mikä olisi se mieleisin panta: muhkea samettinen vai kenties strassikoristeltu versio?
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Henkilön Giovanni Vaccaro (@giovannivaccaro) jakama julkaisu

   

 5. Hyödynnä koruja hiuksissa. Voit vaikkapa kiinnittää rintaneulan pinnillä tukkaan tai kietoa kaulakorun poninhännän ympärille.
 6. Vedä hiukset toiselta puolen pois kasvoilta ja kiinnitä ne kasalla perinteisiä hiuspinnejä. Pinnit voivat olla koristeltuja, mutta ihan tavallisetkin versiot näyttävät yllättävän tyylikkäiltä, kun niitä latoo kampaukseen useita.
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Henkilön Hanna 🎀 (@hanathewifey) jakama julkaisu

 7. Jos tarkempi näpertely ei ole juttusi, hanki valmiiksi koristeltuja välineitä. Kun hiuslenkkiin on kiinnitetty vaikkapa rusetti, syntyy upea tyyli melkein itsestään.
 8. Kokeile yksinkertaistettua banaaninutturaa ja viimeistele se hiusklipsillä. Pitele hiuksia yhtenä osiona ja kieputa niitä peukalosi ympärillä, kunnes niistä muodostuu kieppi päätäsi vasten. Lisää sitten klipsi pitämään koko komeutta paikoillaan. Liukkaiden hiusten kanssa peruspinnit voivat lisäksi olla tarpeen. 
 9. Myös lapsuudesta tutut pienet klipsipinnit ovat taas muotia ja tällä kertaa myös aikuisilla. Lisää vaikkapa perhosklipsejä huolettomasti sinne tänne.
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Henkilön la lune☽ (@lalunelabel) jakama julkaisu

 10. Lisää kukkakoristeita toiselle puolelle hiuksia. Voit tehdä kukkapantoja ja pinnejä myös itse liimaamalla tavallisiin hiuspantoihin ja pinneihin tekokukkia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla