Omassa hiustenlaittorepertuaarissa on aina hyvä olla pari luottokampausta tiukkoja hetkiä varten.

Tiedäthän ne aamut: nukut vähän pommiin, peset hampaat, puet nopeasti päälle ja sutaiset ripsiväriä silmiin. Kylpyhuoneen peilistä tuijottaa hahmo, jonka kuontalo sojottaa minne sattuu, ja hiustenpesupäivänkin olisi oikeastaan pitänyt olla jo eilen. 

Kiireisinä aamuina hiukset ovat kenties viimeinen asia, jota haluaisi miettiä. Miten tukan saisi asettumaan siististi, kun pesuun, föönaamiseen, suoristamiseen ja kihartamiseen ei ole aikaa?

Whowhatwear-sivusto haastatteli hiusstyilisti Justine Marjania, joka paljasti kolme pikakampaussuosikkiaan. Marjan on tullut tunnetuksi muun muassa Khloé Kardashianin ja Chrissy Teigenin luottokampaajana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Marjan listasi hiustyylit, jotka syntyvät käden käänteessä ja näyttävät siltä, kuin olisit käyttänyt hiustesi laittoon enemmänkin aikaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Sileä ponnari

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on

Niskaan kiinnitetty, siisti poninhäntä toimii Marjanin mukaan parhaiten, kun edellisestä hiustenpesusta on aikaa jo pari kolme päivää. Pienestä rasvaisuudesta on vain hyötyä:

– Hiusten luonnolliset öljyt auttavat pitämään hiukset litteinä päätä vasten, Marjan selittää. 

Hän neuvoo tekemään näin: suihkuta hiusharjaasi hiuslakkaa ja kampaa hiukset niskaa kohti.

Jos hiuksesi ovat paksut, kerää ensin niskaan hiusten takaosio ja kiinnitä ponnarilla. Kampaa sitten etuhiukset siististi ja yhdistä ponnariin. 

Viimeistele tyyli suihkauttamalla hiuslakkaa tai kaapaisemalla hieman hiusvahaa hammasharjaan. Harjaa sillä pörröt ja hajahiukset paikoilleen, jotta lopputulos on siisti ja sileä.

2. Sotkunuttura

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on

Marjanin oma luottokampaus on vanha kunnon sotkunuttura. Tyyli on monen suomalaisenkin suosikki ja kieltämättä paikallaan kiireisinä aamuina. Sotkunutturoihin luottaa muuten myös Sussexin herttuatar Meghan. Löydät runsaasti nutturainspiraatiota esimerkiksi tästä jutusta

Sotkunuttura syntyy näin:

  1. Heilauta pää ylösalaisin.
  2. Suihkauta harjaasi hieman hiuslakkaa ja kampaa kaikki hiukset päälakea kohti.
  3. Kerää hiukset kokoon hiuslenkillä tai muhkealla hiusdonitsilla.
  4. Kääntele hiuslenkki tai -donitsi paikoilleen, kunnes nuttura pysyy tukevasti paikoillaan.
  5. Jos hiussuortuvia jää vapaaksi, voit kiinniottää ne paikoilleen kauniilla pinnillä. 

– Näyttävät asusteet saavat simppelin nutturan näyttämään siltä, kuin olisit käyttänyt siihen todellista enemmän aikaa, Marjan vinkkaa. 

(Me Naisten toimitus huomauttaa, että sotkunutturan tekeminen on tosiasiassa melkoista sattumankauppaa. Joskus se asettuu paikoilleen täydellisen huolettomasti, joskus näyttää lähinnä pikkulapsen ensimmäiseltä kampausviritelmältä. Lupaamme, että harjoittelu auttaa. Ja tähtien oikea asento. Kyllä se siitä.)

3. Lisää hiuspanta

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on

Auttamattoman huonon hiuspäivän pelastaa näyttävä hiuspanta. Se tulee apuun, kun hiuksesi ovat likaiset tai aikaa on tasan 30 sekuntia. 

Marjan neuvoo kampaamaan hiukset matalalle nutturalle. Voit halutessasi suihkauttaa hiuksiin suolasuihketta ennen kampaamista. Vedä sitten hiuspanta otsalle. Oikea paikka pannalle on parin sentin päässä hiusrajastasi.  Jätä muutama hiussuortuva vapaaksi kehystämään kasvoja. 

– Panta vie huomion pois hiuksistasi, joten nutturan ei tarvitse olla täydellinen. Se lisää chicin säväyksen ja saa kampauksen näyttämään siltä, kuin olisit käyttänyt siihen paljonkin vaivaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lyhythiuksisellakin voi olla bad hair day ja minuutti aikaa. Miksi kaikki vinkit aina pitkähiuksisille?

Jep itellä on otsahiukset ja lyhyet mutta paksut hiukset niin noista yksikään ei onnistuisi itselleni hiusten pituuden takia

Sisältö jatkuu mainoksen alla