Kodin Kuvalehti
Älä älä! Finneistä ja mustapäistä pitäisi päästä eroon ilman kivuliasta ja epähygienista puristelua.
Älä älä! Finneistä ja mustapäistä pitäisi päästä eroon ilman kivuliasta ja epähygienista puristelua.

Tukkeutuneita ihohuokosia ei kotioloissa kannata puhdistaa miten tahansa  – mutta yhtä tehokasta konstia ammattilainen kehottaa kokeilemaan.

Rasvoittuvan ihon riesa ovat mustapäät, joita jatkuvasti syntyy nenään ja eri puolille kasvoja. Ainakin pahasti näkyvät mustapäät tekisi mieli puristaa pois, mutta jälki arveluttaa: jospa ihosta tulee vielä pahemman näköinen!

Prokosmetologi Krista Ranta koulutuskeskus Lumovasta ei suosittele mustapäiden puristelua kotioloissa. Sormin ei tukkeutuneita ihohuokosia puhdisteta kosmetologinkaan hoidossa, vaan ihon pehmentämisen jälkeen ammattilainen käyttää asiaan soveltuvia välineitä.

Ranta kertoo, että kotona voi tehdä kuitenkin jotain puristelua järkevämpää kasvojensa ihon hyväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Naamioista saa apua helposti

Ammattilaisella on vinkki mustapäiden kukistamiseen kotikonstein: syväpuhdistava naamio. Sellaisen voi levittää iholle vaikka vain paikallisesti, esimerkiksi ihon T-alueelle eli otsalle, nenänpieliin ja leukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syväpuhdistuksen jälkeen finnit voi pyyhkäistä pois.

Syväpuhdistus saattaa nostattaa mustapäät ihon pintaan jopa niin hyvin, että ne voi vain kevyesti pyyhkäistä pois.

Kotikäyttöön on olemassa myös toisenlaisia, nimenomaan mustapäiden poistamiseen tarkoitettuja kasvonaamioita. Vaikutusajan jälkeen ne saa vedettyä pois iholta yhtenä kappaleena. Naamion mukaan tarttuvat iholta mustapäät ja ylimääräinen tali.

Tällaisia tuotteita kannattaa ehdottomasti kokeilla, Ranta vinkkaa ja kehottaa unohtamaan finnien kovakouraisen puristelun.

Muista helliä ihoa

Finniongelmia kannattaa myös ehkäistä ennalta eikä vasta, kun kasvot jo kukkivat. Ihon rasvoittumista voi estää puhdistamalla joka ilta kasvot huolellisesti.

Kasvot kannattaa puhdistaa myös silloin, kun ei ole meikannut, Krista Ranta sanoo.

Lisäksi kuollutta ihosolukkoa on hyvä kuoria säännöllisesti. Kuivuudestakaan iho ei pidä, joten muista huolehtia sen kosteuttamisesta kasvorasvalla, joka sopii omalle ihotyypillesi.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Ammattilaisen käsissä

Miten mustapäistä pääsee eroon ammattilaisen hoidossa? Krista Ranta kertoo.

Ensin ihoa pehmennetään höyryllä tai ultraääni- tai timanttikuorinnalla.

Sitten kosmetologi poistaa mustapäät ihoa säästäen ihomatoraudalla.

– Näitä ei kotioloissa pysty tekemään, Ranta sanoo.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla