Herttuatar Meghan ei peitä kesakoitaan paksulla pakkelilla. Kuva: Reuters
Herttuatar Meghan ei peitä kesakoitaan paksulla pakkelilla. Kuva: Reuters

Feikkipisamat voi tehdä joko helposti pois pestäviksi tai muutaman päivän kestäviksi.

Kesakot ovat varma kesän merkki, mutta pisamahuumaa on ollut aiheuttamassa myös Sussexin herttuatar Meghan. Toukokuisten häiden jälkeen uutisoitiin, että herttuattaren kuninkaallinen kesakkolook on jopa niin haluttua tavaraa, että pisamatatuoinnit ovat kasvattamassa suosiotaan.

Kestopisamien teettämistä kannattaa harkita tarkkaan, sillä iltapesulla huuhtoutuvat pisamat voi tehdä helposti meikkikynällä tai -tussilla.

Aidot kesakot eivät muistuta pääsiäisnoidan symmetrisiä pilkkuja. Taiteile siis eri kokoisia ja muotoisia pisteitä ja sijoita ne ryppäisiin nenänvarteen, otsan keskiosiin ja silmien alle.

Kasta hammasharja itseruskettavaan ja roiskaise.

Vähän uskaliaampi tekee pysyvämmät pisamat vesimäisellä itseruskettavalla. Kasta hammasharja itseruskettavaan ja roiskaise sormella pisaroita kasvoille. Lopputulosta on vaikea ennustaa, mutta sama pätee aitoihinkin pisamiin.

Kicks Beauty   Fake Freckles   -pisamakynän kärki on kuulan muotoinen, 8,90 €. St Tropez Self Tan   Purity Bronzing   Water Face Mist   -ruskettava suihke   on helppo käyttää   kasvoille ja dekol-  teelle, 34,90 €. Kuva: Imaxtree
Kicks Beauty Fake Freckles -pisamakynän kärki on kuulan muotoinen, 8,90 €. St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist -ruskettava suihke on helppo käyttää kasvoille ja dekol- teelle, 34,90 €. Kuva: Imaxtree

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.