Tähän tyyliin tarvitaan ehkä vähän muutakin kuin hiuslakka ja tupeerauskampa. Kuva: ImaxTree
Tähän tyyliin tarvitaan ehkä vähän muutakin kuin hiuslakka ja tupeerauskampa. Kuva: ImaxTree

Ja kasvatusoperaatio voi taas alkaa.

Juuri kun hiustrendeissä päästiin näyttävästi kiharretuista pidennyksistä ja alettiin suosia sileääkin sileämpiä suortuvia, ihastella päänmyötäistä wet lookia ja ylistää ohutta hiuslaatua, catwalkeilla marssitetaan esille mitäpä muutakaan kuin jättiläismäisiä pehkoja.

Niin se muodin kiertokulku vain menee. Juuri kun jokin saavuttaa massan suosion, edelläkävijät kääntyvät aivan toiseen suuntaan. Tuorein tyylinäyte nähtiin Versacen välimalliston näytöksessä sunnuntaina. Malli Grace Elizabethin päähän taiteiltu ponihäntä oli sitä luokkaa, että jo sen näkeminen saa niskalihakset särkemään.

Niinpä muotilehti Vogue kiiruhti raportoimaan, että hiuksissa suunta on nyt kohti jotain suurta, sillä myös Valentinon syksyn couture-näytöksessä kampaukset olivat varsin kuohkeita ja muhkeita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Näytti lähes siltä, että muhkeat tyynyt olisivat ympäröineet heidän päitään”, lehti kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnollinen kauneus kaipaa vastavoimakseen reilun annoksen maksimalismia säännöllisin väliajoin. Kuva: Imaxtree
Luonnollinen kauneus kaipaa vastavoimakseen reilun annoksen maksimalismia säännöllisin väliajoin. Kuva: Imaxtree

Syyllinenkin tiedetään nimetä: hiusstylisti Guido Palau, kukapa muukaan. Hänen mukaansa jo Valentinon näytöksen tyyli herätti paljon huomiota. Hänen mukaansa tyylissä saattaa vedota sen eskapistisuus. (Paha väittää vastaan, sillä hiuslisäkekeko on todella kaukana siitä, mitä voi kuvitella arkiaamuina päähänsä loihtivansa.)

– En sano, että kaikki palaavat siihen, että hiusten ahkerasta föönaamisesta tulee trendi, mutta naiset voivat tehdä niitä valintoja. Olemme iloisia, että kauneudessa on ajatus luonnollisuudesta ja siitä, että voi iloita hiustensa omasta tekstuurista ilman, että koko ajan pitää olla laitettu. Mutta kun näkee yhtäkkiä ylilaitetut, valtavat hiukset... se on vaikuttavaa, Palau pohdiskeli Voguelle.

Korkealle päähän tehtyä, pitkää poninhäntäkampausta ovat tehneet aiemmin tunnetuksi myös julkkikset Ariana Grande ja Kim Kardashian West, joten kyllähän tämä vahvasti seuraavalta kuumalta hiustrendiltä haiskahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla