Kuva: <span class="photographer">Imaxtree</span>
Kuva: Imaxtree

Täydellisen huulipunasävyn metsästäminen on tarkkaa puuhaa.

Jos olet etsinyt sitä täydellistä punaista huulipunaa ja päätynyt matkan varrella ostamaan kuusitoista sinne päin olevaa, et todellakaan ole yksin. Se väri, joka näyttää kaupassa kivalta ja toimivalta, ei välttämättä olekaan kasvoilla ihan sellainen kuin olisit ajatellut.

Kokosimme vinkit, joilla onnistut mahdottomassa ja ehkä viimein löydät sen punista parhaan.

1. Tiedä ihosi sävy ja siihen sopivat punat

Yksi keino on valita väri oman ihon pohjasävyn mukaan. Perinteisesti lämpimille kellertäville ihonsävyille sopivat lämpimät, oranssiin tai koralliin taittavat punat ja viileille punertaville siniseen ja violettiin tai pinkkiin taittavat viileämmät sävyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Varmista punan pohjasävy

Aina punan pohjasävyn hahmottaminen ei ole ihan helppoa, ja kauppojen valaistukset saattavat hankaloittaa sitä entisestään. Älä siis valitse ensimmäistä punaa, joka näyttää hyvältä, vaan käytä jokunen minuutti värisävyjen vertailuun – niitä kun on yleensä tarjolla paljon.

Jos mahdollista, käy selvittämässä punan sävy luonnonvalossa esimerkiksi ikkunan edessä. Jos punista on olemassa testerit, pyyhkäise värisävyistä näytteet kämmenselkään ja poistu tutkailemaan sävyjä ulos.

Hyvä varmistuskeino on myös verrata sävyjä keskenään muihin punasävyihin. Ota harkitsemasi punan viereen vaikkapa selkeästi viileä pinkki sekä toinen, lämmin puna, ja vertaa värimaailmaa niihin.

3. Etsi sopiva tummuus

Kiinnitä huomiota myös punan tummuusasteeseen suhteessa ihoosi. Pyri siihen, että ihon ja huulten välillä on sopivasti muttei liikaa kontrastia.

Jos haluat kirkkaanpunaiset, et viinin- tai verenpunaisia huulia, kannattaa ottaa varman päälle ja valita mieluummin vähän liian kirkas kuin tumma puna.

Kim Kardashian Westin KKW Beauty -merkki on lanseerannut hiljattain ison joukon uusia huulipuna. Mainoskuvista näkee, kuinka paljon erilaiset klassikkopunaisetkin eroavat toisistaan.

4. Vertaa punaa ja kasvoja

Kun sekä ihon että punan pohjasävy ynnä muut yksityiskohdat ovat selvillä, on vielä viimeisen vertailu aika. Miltä puna näyttää kasvoilla?

Parasta tietenkin olisi, jos huulipunia voisi testailla ja vertailla suoraan huulille, mutta se on hygieniasyistä harvoin mahdollista.

Real Simple -sivustolta löytyy oiva vinkki: testaa huulipunia sormenpäähän ja nosta sormenpää suun eteen kasvojen lähelle, niin näet miltä sävy näyttää ihoa vasten. Tämän kikan avulla voit myös käydä tarkastelemassa punaa jossakin paremmassa valaistuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla