Kodin Kuvalehti
Skarppi leikkaus, jossa latvat ovat tasaiset ja ehjät, sopii aikuisen naisen tyyliin. Kauniisti harmaantuneita hiuksia ei kannata peittää – ei ainakaan kylmillä värisävyillä.
Skarppi leikkaus, jossa latvat ovat tasaiset ja ehjät, sopii aikuisen naisen tyyliin. Kauniisti harmaantuneita hiuksia ei kannata peittää – ei ainakaan kylmillä värisävyillä.

– Näytätpä ihanan freesiltä! Jos kampaajakäynnin jälkeen toivoisi tällaisia kommentteja, millainen hiustyyli olisi takuuvarma?

Hiustyylin päivitys on nopea tapa freesata olemus. Ehkä oletkin joskus kampaajakäynnin jälkeen kuullut kehuja siitä, että näytät raikkaalta ja nuorekkaalta.

Millainen hiustyyli sitten kannattaisi valita, jos tavoitteena on nuorekas, freesi ilme?

Se riippuu täysin kasvoista, sanoo pitkään parturi-kampaajana työskennellyt Anna Olenius.

– Esimerkiksi omien kasvojeni iho ei niinkään rypisty, vaan ikään kuin valuu ja roikkuu iän myötä. Näin ollen omat hiukseni kannattaa leikata niin, ettei hiusten painopiste ole leuassa, Olenius kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rypyt ja juonteet kannattaa tietysti ottaa iloisen elämän merkkeinä, joita ei tarvitse piilotella. Mutta jos niitä ei halua korostamalla korostaa, kannattaa Oleniuksen mukaan harkita hapsutukan sijaan ”skarppia leikkausta, jossa latvat ovat tasaiset ja ehjät”.

– Tätä voi verrata siihen, että pyöreäkasvoiselle pyöreyttä korostava tyyli ei välttämättä ole paras mahdollinen, ellei ”pallomaista” efektiä juuri haluta. Leikkauksella siis tasapainoitetaan kasvojen linjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiusten sävy heleyttää myös kasvoja

Ekologisuus, kemikaalien vähentäminen ja luonnollinen hiussävy ovat nousevia trendejä. Harmaatkin saavat näkyä.

Jos harmaita hiuksia kuitenkin haluaa värjätä piiloon, Olenius ei suosittele niiden peittämistä viileillä sävyillä. Kannattaa siis valita lämpimämpiä sävyjä, kuten beigeä, hunajaa, pinkkiä tai persikkaa.

– Näiden sävyjen ansiosta iho näyttää heleämmältä ja pehmeämmältä, Olenius vinkkaa.

Ja mikäli vahva meikki ei tunnu arjessa omalta, hiuksiakaan ei kannata värjätä dramaattisen tummilla väreillä, vaan luonnollisemmilla sävyillä.

– Mikäli ei halua laittaa joka aamu vahvaa meikkiä, kannattaa myös hiuksiin valita pehmeämpi, lämpimämpi ja murretumpi sävy, joka näyttää ilman meikkiäkin luonnolliselta ja omalta, Olenius vinkkaa.

Uutta hiustyyliä etsiessä Olenius kehottaa rohkeasti kysymään neuvoa ammattilaiselta.

– Ihmiset näkevät itsensä usein eri tavalla kuin ulkopuoliset, minkä vuoksi kannattaa luottaa ammattilaisen objektiivisempaan näkemykseen.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla