Jos vaaleat hiuksesi ovat hopeasampoon käytöstä huolimatta liian keltaiset, kokeile vaihtaa sampoo hoitoaineeseen. 

Sosiaalisen median TikTok-palvelussa on hiljattain levinnyt erikoinen haaste, jossa ihmiset valuttavat hiuksiinsa valtavia määriä violettia, hiusväriltä näyttävää ainetta.

Humoristisen haasteen nimi paljastaa, mistä on kyse: hiusvärin sijaan tökötti onkin hopeasampoota. #PurpleShampooChallenge-tägiä on katsottu jo yli 70 miljoonaa kertaa. Osa osallistujista kertoo jättäneensä hopeasampoon hiuksiinsa 24 tunnin ajaksi nähdäkseen, mitä hiuksille tapahtuu.

Hiusten värjäyksestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä hopeasampoolla ei voi värjätä hiuksia. Hopeasampoon tarkoitus on taittaa keltaisuutta pois vaalennetuista hiuksista. Se on mitä loistavin apu, kun haaveissa on tuhkan sävyinen, viileän vaalea kuontalo. Sampoissa on seassa violettia pigmenttiä, joka toimii keltaisen vastavärinä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos olet tottunut käyttämään hopeasampoota vaalennettuihin hiuksiisi, seuraava fakta saattaa yllättää: jos haluat lisätä hiuksiin viileitä sävyjä, hopeahoitoaine on hopeasampoota parempi vaihtoehto

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Popsugar-sivusto haastatteli hiusstylisti Devin Tothia ja tiedusteli, millaisia vaikutuksia hopeasampoolla on. Toth kertoo, että vaikka hopeasampoo ei värjää hiuksia violeteiksi, voi sen liian runsas käyttö tehdä vaalennetuista hiuksista toivottua harmaammat – tai kyllä, jopa hieman violetit. 

– Lisäksi on hyvä tietää, että hopeasampoon tarkoitus ei ole lisätä hiuksiin sävyjä, vaan poistaa keltaisuutta. Siksi sen mahdollisuudet ovat rajalliset. Jos päätavoitteesi on lisätä hiuksiin lisää viileitä sävyjä, hopeahoitoaine antaa huomattavasti paremmat tulokset. 

Toisin sanoen: jos olet lätrännyt hopeasampoota hiuksiisi jokaisen pesun yhteydessä platinaisemman tukan toiveessa, hanki sampoon rinnalle violettipigmenttinen hoitoaine. Sampoo siis ennemmin pesee pois, ja hoitoaine pyrkii tuomaan hiuksiin jotain lisää.

Hopeasampoota ei myöskään tulisi käyttää jokaiseen pesuun, sillä se on useimmiten melko kuivattavaa – eikä sitä varsinkaan kannata jättää hiuksiin 24 tunnin ajaksi, kuten osa TikTok-kansasta on tehnyt.

Etsitkö hyvää hopeasampoota? Me Naisten toimituksen suosikit löydät täältä:

Vierailija

Kyllä hopeashampoo voi värjätä, etenkin se violetti hopea-hoitoaine. Mulla värjäytyi, eikä se pigmentti lähtenyt millään pois. Ei edes uudella blondauksella. Olin onnellinen, kun leikkasin hiukset lyhyeksi,ja se kamala väri jäi parturin lattialle.
Mieluummin pidän nyt hieman kullan sävyisiä hiuksia, sillä ne ei vanhenna ulkonäköä niin paljon, kuin platina blondi.

Vierailija

Niin jos haluaa eroon vaaleistahiuksista kannattaa jättää 5-6pesukerraksi pois ko shamppoo/hoitoaine. Voi värjytä vihreäksi 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla