Curly girl -metodi opetti meille, miten hiukset saa luonnonkiharoille. Trendin vanavedessä opetellaan nyt huolehtimaan hiusten kosteutuksesta.

Päänahka

Aloita perustasta

Hiusten hoito alkaa hiuspohjasta. Päänahan kuntoon vaikuttavat muun muassa vuodenaikojen vaihtelu, sisäilma, päähineet, terveydentila, ravinto, hiustenhoitotuotteet ja pesuväli. Hiuspohja kaipaa säännöllistä puhdistusta. Kuivasampoolla voi korvata hiustenpesun vain satunnaisesti. Hoitorutiiniin voi tarpeen mukaan lisätä myös kuorinnan ja naamion. Ärtyneelle päänahalle on olemassa kuuriluontoisia täsmätuotteita. Kampaaja neuvoo myös päänahan hoidossa, ja ongelmallisimmissa tilanteissa voi kääntyä ihotautilääkärin puoleen.

Pesu

Puhtaus on puoli ruokaa

Hiusten pesutarve on yksilöllinen ja riippuu päänahan bakteerikannasta. Lempituote ei välttämättä palvele ympäri vuoden, joten sampoota ja hoitoainetta valitessa on hyvä tarkistaa hiusten ja hiuspohjan senhetkinen hoitotarve. Hiukset kertovat jo ensimmäisellä pesukerralla, toimiiko tuote, mutta hiuspohjassa hoitovaikutuksen saattaa tuntea vasta useamman käyttökerran jälkeen. Sampoopesu kannattaa keskittää hiusten tyveen, latvat peseytyvät huuhteluveden mukana. Rasvaiselle hiuspohjalle voi tehdä kaksi peräkkäistä vaahdotusta.

Hoito

Kosteutta kutreille

Hoitoainemetodin ystävät eivät käytä normaalisti pesuunkaan sampoita, varsinkaan sellaisia, jotka sisältävät kuivattavia sulfaatteja. Metodissa hiukset pestään hoitoaineilla ja naamioilla, jotta kutrit pysyvät mahdollisimman kosteutettuina ja hyväkuntoisina. Hiustyypistä riippuen hoitoaineen voi korvata täyteläisemmällä naamiolla parikin kertaa viikossa. Anna hoidon vaikuttaa hiuksissa riittävän kauan. Samalla kun naamio hellii hiuksia, voit keskittyä vartalon hoitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeistely

Työstä lempeästi

Vaahtoava voide tai muotovaahto on hyvä levittää vain latvaosaan, jottei hiuspohja kuivu ja ärsyynny. Hennoille hiuksille sopivat parhaiten kevyet muotoilutuotteet. Kuivasampoot ja hiuspuuterit antavat kampaukseen boostia pesujen välipäivinä, mutta liian usein käytettynä rasittavat päänahkaa. Jos teet kiharoita hiusraudalla, hiustenpäät voi jättää suoriksi, jolloin lopputulos on ilmava ja moderni. Kasvuvaiheessa olevat hapsottavat, yksittäiset hiukset tai kuivat latvat saa aisoihin suihkauttamalla kevyesti lakkaa sormiin ja sivelemällä sitten hiuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiantuntijat: Kouluttaja Elisa Cavén, Miraculous ja sairaanhoitaja ja hiuspohja-asiantuntija Reija Lommi, Rebel Helsinki

Apua kampaajalta

Kampaajakäyntiin voi yhdistää ylimääräisen hiustenhoidon. Pesun voi tehdä hiuspohjaa kuorivalla sampoolla ja hiuksia kosteuttaa tehohoidolla ja fiksata rakennepaikkauksella. Kampaajantuolissa voi kysyä vinkkejä kotihoitoon ja viimeistelyyn. Hiustenpesussa kannattaa käyttää haaleaa huuhteluvettä, sillä lämmin vesi kuivattaa päänahkaa ja haalentaa hiusten väriä, koulutuspäällikkö Elisa Cavén neuvoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla