Kuvat
Shutterstock
Häämeikistä tehdään arkimeikkiä näyttävämpi ja kestävämpi.
Häämeikistä tehdään arkimeikkiä näyttävämpi ja kestävämpi.

Miltä kuulostaisi Taru sormusten herrasta -teemainen häämeikki? Sellaistakin häihin nyt halutaan, kertoo morsiamia työkseen puunaava ammattimeikkaaja.

Sanotaan, että hääpäivä on yksi elämän tärkeimmistä päivistä.

Moni pari suunnittelee häitään vuosia ja panostaa niihin mittavasti myös taloudellisessa mielessä. Useimmat morsiamet haluavat näyttää hääpäivänään mahdollisimman hyvältä – mieluusti säkenöivän kauniilta.

Puku on yleensä rahallisesti isoin panostus, mutta myös meikkiin ja kampaukseen ollaan valmiita satsaamaan. Useimmat morsiamet teettävät meikkinsä ammattilaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meikkaaja-maskeeraaja Riina Laine on tehnyt 18-vuotisen uransa aikana lukemattomia häämeikkejä. Hän on huomannut viime vuosina yhden selkeän trendin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meikissä mennään nykyisin morsiamen persoonan mukaan, hän sanoo

– Ennen meikki oli lähes poikkeuksetta kevyt ja luonnollinen, nykyisin lopputuloksesta halutaan yksilöllinen ja morsiamen näköinen.

Tyyli selviää keskustelemalla

Useimmilla morsiamilla on jonkinlaisia toiveita meikkinsä suhteen, mutta vain harva antaa tarkat ohjeet. Ammattilaisen ammattitaitoon uskalletaan luottaa.

Laine ei enää tee oikeastaan lainkaan koemeikkejä. Hän varaa hääpäiväksi niin paljon aikaa, että ehtii tutustua morsiameen ja hänen toiveisiinsa ennen meikin aloittamista. Jo se, miten morsian pukeutuu ja kantaa itsensä kertoo paljon.

– Yleensä aloitan kysymällä, kuinka paljon morsian meikkaa normaalisti ja mitä tuotteita hän käyttää. Siitä tiedän, millaisessa meikissä morsian tuntee itsensä kotoisaksi.

Juhlameikistä tehdään kestävämpi ja näyttävämpi arkimeikkiin verrattuna. Sääntö numero yksi on välttää paksua pakkelia: meikkipohjan täytyy olla kuultava ja luonnollinen. Laineen mukaan morsiamet toivovat usein, että silmät erottuisivat ja näyttäisivät erityisen kauniilta.

– Jo lisäämällä ripsitupsuja saa aikaan luonnollisen, mutta astetta näyttävämmän silmämeikin.


Valmiita villeihinkin ideoihin

Ennen suomalaismorsiamet suosivat nuden- ja ruskeansävyisiä huulipunia, mutta nyt räväköihinkin väreihin aletaan olla valmiita.

– Meikkiä tehdessä voidaan kokeilla erilaisia huulipunia. Jos sävy näyttää omaan silmään liian rajulta, sen saa helposti pois. Useimmat tosin ihastuvat, kun näkevät lopputuloksen.

Laineen mukaan morsiamet suhtautuvat muutenkin entistä avoimemmin mielin häämeikkiinsä, ja osalla morsiamista on ollut villejäkin ideoita. Laine muistaa tehneensä esimerkiksi muutamia goottihenkisiä meikkejä.

– Mieleen ovat jääneet myös yhdet Taru sormusten herrasta -teemaiset häät. Morsiamen puku oli teeman mukainen ja myös meikki ja kampaus tehtiin samaan tyyliin. Lopputulos oli upea – ja täysin morsiamen näköinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla