On hyvä tietää, mihin lupautuu, kun napsii hiukset lyhyeksi.

Vaikka lyhyt tukka on ihana, arki se iskee pätkäistylläkin tukalla. Moni leikkaa hiuksensa hetken hurmoksessa ja potee jälkeenpäin leikkausmorkkista.

Yksi syy, miksi jotkut katuvat hiustensa leikkaamista on se, että he eivät ajatelleet aivan loppuun uuden hiustyylinsä ylläpitoa, hiusekspertti Nicole Leal sanoo Marie Clairelle.

– Monet asiakkaat haluavat isoja muutoksia sen vuoksi, että he eivät ole tehneet tukalleen mitään pitkään aikaan. Todellisuudessa monelle riittäisi hiusten trimmaus, hän toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos pitkät hiukset leikkaa lyhyiksi, täytyy muistaa, että silloin ei ole niin simppeliä heittää likaista tukkaa sotkunutturalle. Lyhyitä hiuksia pitää myös muotoilla eri tavoin kuin pitkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotta leikkausmorkkikselta voi välttyä, on muutama asia, jotka on hyvä selvittää itsensä kanssa ennen kampaaja-ajan varaamista.

Miten leikkaus vaikuttaa hiustenhoitooni?

Vanhat tukkarituaalit tulee heittää romukoppaan, kun hyvästelee pitkät hiukset. On siis tärkeää tietää, millaiseen hiusten ylläpitoon lupautuu, kun vaihtaa pitkät hiukset lyhyempään malliin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kasia Szymków (@jestem_kasia) on

Viekö uuden mallin stailaaminen enemmän aikaa?

Tämä on tärkeä kysymys, jos nykyinen kuontalo ei kaipaa laittamista aamuisin. Jos leikkaa trendikkään polkkatukan, latvat saattavat kaivata lämpökäsittelyä pysyäkseen aisoissa. Varaudu uhraamaan aamuistasi kymmenen minuuttia hiusten muotoilulle.


Kuinka usein hiuksia pitää leikata sen jälkeen?

Jos haluaa pysyä lyhyessä pituudessa, pitää arvioida realistisesti sitä, kuinka usein on valmis uhraamaan rahaa ja aikaa kampaajakäynteihin. Sopiva leikkausväli on kahden tai kolmen kuukauden välein – muuten tukka venähtää uudesta mallista.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Bathgate (@brittanybathgate) on

Saanko hiukset vielä jatkossakin ylös nutturalle tai ponihännälle?

Et luultavasti. Tai jos saat, riesanasi ovat lyhyet karkailevat niskahiukset. Jos elämäntyylisi vaatii hiusten kiinnipitämistä tai hiukset eivät voi olla silmillä, kannattaa miettiä kahdesti tai valita suosiolla sellainen malli, jonka todella saa kiinni.

Miten luon kampaamolookin itse kotona?

On kiva jättää salonki näyttäen supermallilta. Jos et kuitenkaan tiedä, miten sama temppu tehdään kotona itse, et tule näkemään leikkauksen parasta puolta lainkaan. Kysy kampaajaltasi, kuinka hiukset kuivataan ja muotoillaan samalla tavalla.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kampaamokotosa on

Entä jos vihaan lopputulosta?

Asusteita! Pannat, pinnit, hatut ja huivit ovat kaikki mainioita vaihtoehtoja, jos uusi tyyli ei yksinkertaisesti toimi ja se tekee mieli vain peittää. Vihoviimeinen oljenkorsi on hiustenpidennysten ottaminen. Kyllä se siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla