Löyhä letti on nappivalinta kampaukseksi hiuksiaan kasvattavalle. Kuva: Shutterstock
Löyhä letti on nappivalinta kampaukseksi hiuksiaan kasvattavalle. Kuva: Shutterstock

Muutos lyhyestä tukasta pitkänä hulmuaviin kutreihin voi joskus tuntua tuskastuttavan hitaalta.

Melkeinpä me kaikki olemme joskus olleet siinä tilanteessa, että tukkaa on lähtenyt kampaajalla vähän turhankin runsaasti. Joko erehdymme pyytämään lyhyttä leikkausta, jonka kanssa emme osaakaan olla, tai kampaaja käyttää saksiaan odotettua innokkaammin.

Valitettavasti muutos lyhyistä hiuksista pitkiin ei onnistu ihan yhtä pikaisesti kuin toiseen suuntaan. On kuitenkin keinoja, joilla kasvatusprojektia voi nopeuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Bella Hadidin ja Nicky Minajin kaltaisten julkkistenkin suosima kampaaja Kendall Dorsey kertoi Byrdielle vinkkinsä hiustenkasvun edistämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Pidä huolta itsestäsi

Kova stressi, sairastaminen ja äärimmäiset ruokavaliot voivat kaikki olla syypäitä siihen, miksei tukka kasva. Sen vuoksi ensimmäinen askel on huolehtia omasta hyvinvoinnista. Liikunta on hyvä keino tähän etenkin silloin, kun se tekee kehon lisäksi hyvää myös mielelle. Lisäksi se laittaa aineenvaihduntaan vauhtia, mikä puolestaan vauhdittaa hiustenkasvua.

2. Siisti latvat säännöllisesti

Vaikka hiukset kasvavat juuresta, eikä niiden leikkaaminen sikäli varsinaisesti nopeuta kasvua, tästä on apua varsinkin, jos tuntuu, että hiustenkasvu jumahtaa aina tiettyyn pituuteen. Haaroittuneet latvat saavat hiukset ennen pitkää tyystin huonoon kuntoon ja kasvu tyssää siihen. Siksi huonokuntoiset latvat kannattaa käydä siistimässä kampaajalla.

3. Vältä kuumuutta

Lämmöllä toimivat tuotteet vahingoittavat hiuksia, joten niitä tulisi välttää niin paljon kuin suinkin mahdollista. Jos hiustenkuivaajasta ja muotoiluraudasta luopuminen kokonaan tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta, kannattaa ainakin silloin tällöin pitää päiviä, jolloin niitä ei käytä. Vaihtoehtoisesti voi etsiä käsiinsä tuotteet, joista lämpötilan saa säädettyä matalammaksi.


4. Stailaa kevyesti

Lämpöä käyttäviä tuotteiden lisäksi tulisi välttää kampauksia, jotka vaativat paljon laittamista ja pitkin päivää korjailua. Mitä enemmän tukkaa väkertelee, sitä enemmän sitä rasittaa. Sen vuoksi kannattaa joko antaa hiusten olla pesun jälkeen luonnontilassaan tai suosia löysiä lettejä tai sykeröitä, jotka suojaavat tukkaa ympäristön vaikutuksilta.


5. Ota oikeat tuotteet avuksi

Hiustuotteiden ainesosat kannattaa syynätä tarkkaan, sillä tietyt aineet voivat haitata kasvua. Varmista, etteivät sampoo ja hoitoaine sisällä SLS- tai SLES-yhdisteitä, parabeeniä tai silikonia, joiden kertyminen hiuksiin tekee hallaa kasvatusprojektille.

Eläin

Vehnänalkioöljyä, kun ottaa ruokalusikallisen viikossa, niin johan tukka lainehtii, kuin

viljapelto. Iho ja silmät voivat lisäksi hyvin.

Sopii myös lemmikeille 😻🐶

Sisältö jatkuu mainoksen alla