Mitäs niitä nyt olikaan?

Pitkää, värikästä, kuviollista ja erikoista – näyttävät kynnet ovat meikkitutoriaalien ohella Instagramin suosituinta kauneussisältöä.

Monista upeiden kynsien taiteilu itse tuntuu vaikealta, mutta ammattilaisellekin meneminen mietityttää. Mitä sitä oikeastaan haluaisi, kun tarjolla on niin monenlaista kynsipalvelua?

Mitä eroa erilaisilla kynsienhoitotekniikoilla sitten on?

Otimme selvää! Näistä asioista kynsien monipolvisessa maailmassa on siis kyse:

Manikyyri

Manikyyri on tuttu sana varmasti kaikille, mutta mitä se ihan käytännössä tarkoittaa?

Manikyyriin sisältyy monta kynsiä huoltavaa vaihetta, kuten vanhojen kynsilakkojen poisto, kynsinauhojen siistiminen, kynsien viilaaminen ja leikkaaminen sekä esimerkiksi kynsinauhaöljyn tai muun kosteuttavan tuotteen levittäminen.

Manikyyrissä siis hoidetaan kynsiä, mutta niitä ei välttämättä lakata lainkaan. Usein tavallisen kynsilakan levitys on kuitenkin mahdollista manikyyrin yhteydessä.

Manikyyrien hinta vaihtelee paljon, ja sen saa paikasta riippuen halvimmillaan 20 eurolla.

Geelilakkaus

Moni sekoittaa geelilakan joko kynsilakkaan tai geelirakennekynsiin.

Käytännössä geelilakkauksessa on kyse siitä, että kynsille levitetään lakkaa, joka kuivatetaan lakalle tarkoitetussa ”uunissa”. Uunin UV-valo kovettaa geelilakan kynsiin.

Lakan pitäisi kestää kynsissä kauemmin kuin tavallinen kynsilakka, mutta rakennekynsien veroinen se ei ole. Geelilakkaus maksaa tavallisesti noin 30–50 euroa.


Rakennekynnet – joko geelillä tai akryylilla

Rakennekynsien avulla omien kynsien pituutta pystytään pidentämään. Rakennekynnet voi tehdä joko geeli- tai akryylitekniikalla.

Geeli- ja akryylirakennekynnet eroavat toisistaan lähinnä siinä, mistä materiaalista rakennekynsi tehdään. Geeli on valmista massaa, jonka avulla uusi kynsi muotoillaan vanhan jatkeeksi ja kovetetaan UV-valon avulla. Aryyli tehdään puolestaan nesteen ja jauheen sekoituksella, ja se kuivuu itsestään.

Rakennekynsien pitäisi pysyä kunnossa useamman viikon ajan, mutta se vaihtelee, pysyykö geeli- vai akryylimassa paremmin omassa kynnessä kiinni.

Rakennekynnet voi saada halvimmillaan noin 40 eurolla, mutta hinta voi myös nousta 60 euroon.

Tekokynnet

Tekokynnet kiinnitetään omiin kynsiin sellaisenaan joko kynsiliiman tai tarran avulla. Tekokynsiä voi ostaa tavallisista marketeista, ja ne on helppo asettaa kynsille itse.

Kaupasta tekokynsipaketteja voi saada muutamalla eurolla, mutta tavallisesti ne maksavat noin 8–15 euroa.