Puhkesiko naamaan finni? Harmillisesta tilanteesta voi myös ottaa ilon irti!

Muistatko parin vuoden takaisen #freethepimple-someilmiön? Sen tarkoituksena oli vapauttaa meidät finneihin liittyvästä turhasta häpeästä. Liikkeeseen liittyneet julkaisivat kuvia, joissa oma iho näytettiin sellaisena kuin se on – finneineen päivineen. Kuvat varustettiin #freethepimple-hashtagilla.

Kun katukuvaa katsoo, ainakin tuntuu siltä, että edistystä on tosiaan tapahtunut. Varsinkin nuorista yhä useampi tuntuu kulkevan täysin meikittömänä näpyistä huolimatta – mitenkään nolostelematta.

Se ei silti poista sitä, että finnit ovat edelleen ikäviä seuralaisia. Ne ovat monesti kivuliaita varsinkin ihonalaisina, eikä houkutus näperöidä mokomia ainakaan helpota tilannetta. Ja kukapa sitä muutenkaan varsinaisesti toivoisi ihoonsa epäpuhtauksia?

Monella niitä kuitenkin on – toisilla enemmän, toisilla vähemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onneksi niin kutsuttu aknemyönteisyys, acne positivity, jatkuu. Sen uusin ilmentymä tekee finnien puhkeamisesta jos nyt ei suoranaisesti ilahduttavan, niin ainakin himpun verran iloisemman asian.

Markkinoille on nimittäin hiljattain tullut tavallisten finnilaastarien ohelle niin kutsuttuja finnitarroja. Finnitarrojen idea on sama kuin finnilaastarienkin: ne suojaavat finniä sitä näprääviltä sormilta ja muilta ulkoisilta ärsykkeiltä sekä imevät finnin sisältämää nestettä itseensä ja antavat sille sopivan kosteat olosuhteet parantua.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön squish. (@squish.beauty) jakama julkaisu

Sen lisäksi finnitarrat näyttävät hauskoilta.

Siinä missä finnilaastarit on perinteisesti muotoiltu mahdollisimman huomaamattomiksi (vaikka kyllähän ne kuitenkin aina erottuvat), finnitarrojen on tarkoituskin näkyä. Sen sijaan, että finni piilotettaisiin, se koristellaan.

Maailmalla useampi valmistaja myykin nyt pirteän värikkäiksi muotoiltuja finnitarroja. On tähtiä, sydämiä ja pienillä timanteilla viimeisteltyjä kukkia. Iloisen näköisiä finnitarroja on ainakin Starface-, Truly- ja Squish Beauty -merkeillä, joskin mitään niistä ei tunnu toistaiseksi olevan saatavilla Suomessa.

Squish Beautyn finnitarrat ideoinut Charli Howard kertoo Marie Clairessa, että ihmiset alkavat jo kyllästyä filttereillä ja kuvankäsittelyllä muokattuun ihoon ja haluavat nähdä viimein jotain aitoa.

– Monet ihonhoitotuotteet, erityisesti akneen, näyttävät todella kliinisiltä. Me haluamme asiakkaidemme tuntevan olonsa hyväksi.

Finnitarrojen tarkoitus on myös vahvistaa ajatusta siitä, etteivät näpyt ole virheitä, vaan luonnollinen osa ihoa. Kenenkään ei pitäisi tuntea itseään vähemmän viehättäväksi niiden vuoksi.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Truly (@trulybeauty) jakama julkaisu

Vielä jokunen vuosi sitten kasvojen koristelu tähdillä ja kukkasilla olisi ehkä tuntunut huvittavalta. Näin Euphoria-sarjan innoittamien näyttävien meikkien aikakautena ne eivät kuitenkaan eroa muiden mielikuvituksellisetn tyylien joukosta ainakaan ikävällä tavalla.

Instagramin kuvavirtaa selaamalla voi todeta, että finnitarrat voivat hyvinkin toimia osana uskottavaa trendilookia – oli niitä sitten käytössä yksi tai kasvojen täydeltä.

Sitten vain odotellaan, milloin ilmiö rantautuu Suomeen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Waif Magazine (@waifmagazine) jakama julkaisu

Vierailija

Jos tarrojen tarkoitus on näyttää ns paremmalta kuin finnien niin metsään meni... No ehkä jonkun teinin mielestä tähti- ja kukkatarrat naamassa on makeita.

Tuli vain mieleen, että tarrojen alla iho tai finni ei hengitä joten ties mikä pläjäys siellä odottaa muhimassa.

Papu876

Ajatuksena kaunis ja kiva. Mutta aknen ollessa kyseessä on vain yksi vaihtoehto: Se täytyy hoitaa lääkkeillä. Akne on ihosairaus. 

Kun talirauhaset eivät toimi normaalisti, vaan täyttyvät ja tulehtuvat, on asia vakava. Silloin talirauhasia ei kannata teipittää tukkoon, vaikka se bakteerisila sormilla koskettelua estääkin.  

On ihme, että tällä hetkellä hyvinvointivaltiossa tarjotaan aknen hoitoon kosteusvoiteita ja peitepuikkoja, kun akne on tunnistettava sairaus, joka ei tule parantumaan muulla kuin ihotautilääkärin määräämällä, kuukausia kestävällä lääkityksellä ja siihen liittyvillä muilla hoitotuotteilla. 

Mutta. Niillä akne sitten parantuu täysin.

Kun talirauhanen häiriintyy, se ei normaalisti tyhjene, vaan tulehtuu. Aknelääkityksen tarkoituksena on tyhjentää koko talirauhanen lopullisesti, jolloin se muutaman kuukauden kuluttua on rauhoittunut ja tyhjä, eikä aknea enää ole. Niin helppoa. 

Mutta vaatii lääkityksen ja kunnollisen hoidon. Ei kosteusvoiteita ja tarroja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla