Jos lättätukka tai liian pörheä pehko harmittaa, voi olla aika vaihtaa hiustenkuivaustapaa.

Jos hiukset eivät näytä kuivaamisen jälkeen siltä kuin toivoisit, syy voi olla tapa, jolla föönaat hiuksesi. Föönaustyyli kannattaa valita sen mukaan, millaista lopputulosta tavoittelee. 

Glamour keräsi kampaajien parhaat neuvot niin pöyheän kuin sileän tukan loihtimiseen sekä kiharoiden föönaamiseen. Kokosimme ammattilaisten neuvot yhteen.

Kun haluat tuuhealta näyttävän tukan

Aloita suihkuttamalla volyymisuihketta hiusten tyveen ja puoliväliin pituuksia. Valitse tuote, joka sisältää myös lämpösuojan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun föönaat, etene osio kerrallaan ja nostele hiuksia tyvestä kuivatessasi. Latvojen kuivaamisessa kannattaa käyttää apuna suurta, pyöreää hiusharjaa. Kierrä latvoja harjan ympärille ja kuivaa niitä lämpimällä ilmavirralla muutaman sekunnin ajan. Parhaan lopputuloksen saat, kun hiustenkuivaajassa on suutin paikoillaan. Se silottaa hiuksen pintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteisen föönin ja pyöröharjan tilalla voi kokeilla myös ilmakiharrinta, joka on yhdistelmä kuivainta ja pyörivää pyöreää harjaa. Se voi helpottaa operaatiota, jos kahden välineen koordinointi eri käsissä tuntuu hankalalta.


Kun haluat sileän lopputuloksen

Kampaajat korostavat oikeiden tuotteiden käyttämistä myös silloin, kun tavoitteena on kiiltävä silkkitukka. Tällöin puuhekuivaan tukkaan on hyvä levittää ennen föönausta silottavaa hiustuotetta, kuten hiusöljyä tai kiiltosuihketta. Tuotetta ei kannata levittää ihan hiusten tyveen, vaan vain hiusten puolivälistä alaspäin.

Itse kuivaamisessa tekniikalla ei ole alkuun niin väliä. Vasta, kun hiukset ovat jo noin 80-prosenttisesti kuivat, föönaustyyliin on syytä kiinnittää huomiota.

Kuivaa hiukset loppuun osio kerrallaan. Etene takaa eteenpäin. Käytä kuivatessa keskikokoista tai isoa pyöreää harjaa. Pyöräytä kutakin hiusosiota harjan ympärillä ja kuivaa niitä suuntaamalla kuivaajan suutin harjaan siten, että ilma virtaa hiuksen suuntaisesti latvoja kohti. Suutin on tärkeä siksi, että oikein suuntaava ilma auttaa silottamaan hiuksen pintaa.

Viimeistele silkkinen tyyli suihkuttamalla lopuksi kevyesti hiuslakkaa.


Kun haluat tuoda kiharoidesi parhaat puolet esiin

Kiharoiden kuivaamisessa olennaisinta on tuoda luonnollinen muoto esiin, eikä niinkään muuttaa sitä. Tukka kannattaa ensin kuivata pyyhkeellä taputellen. Hiuksia ei siis kannata pörröttää pyyhkeellä. Ennen föönausta ammattilaiset suosittelevat lisäämään hiuksiin kiharille tarkoitettua muotoilutuotetta.

Avaa kiharoita sormin kuivumisen aikana ja koeta mukailla niillä kihariesi muotoa. Jos aikaa on, anna hiusten kuivua luonnostaan. Jos käytät hiustenkuivaajaa, liitä sen päähän diffuusori, joka hajottaa voimakkaan ilmavirran laajemmalle alueelle.

Liian kuuma ilma voi pörröttää hiusten pinnan, joten hiustenkuivaaja tulisi pitää mieluummin keskilämmöllä kuin kaikkein kuumimmalla asetuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla