Pipokausi ja pakkaset ovat taas täällä. Kampaajilla on keinot, joilla voit estää sähköisyyttä sotkemasta hiuksiasi.

Joka talvi sama ongelma tulee vastaan. Säiden viiletessä otamme ihanan lämpimät myssyt, pannat ja huivit käyttöön, ja sisätiloissa niiden alta paljastuu kasa joka suuntaan sojottavia haivenia. Paitsi että sähköinen tukka pilaa hyvän hiuspäivän, miten sattuu leijailevat hiukset myös kutittelevat harmillisesti.

Ärsyttävää ilmiötä vastaan voi myös taistella. In Style -lehti selvitti kampaajilta, miten hiusten sähköistymistä voi ennaltaehkäistä ja miten jo sojottavan tukan saa helposti silotettua takaisin aloilleen. Tässä ammattilaisvinkit talvitukan hoitoon:

  1. Kosteuttava sampoo. Ilma on talvisin kuivempaa. Käyttämällä kosteuttavaa sampoota voi minimoida kuivuuden hiuksiin aiheuttamat vauriot.
  2. Hiusöjy. Levitä ravitsevaa öljyä kosteisiin hiuksiin, niin ne eivät kuivuttuaan sähköisty – ainakaan ihan niin paljoa.

    Kampaaja Jaana Mäyrä kertoi Me Naisille aiemmin, että suomalaiset arastelevat usein hiusöljyjen käyttöä, sillä niiden pelätään tekevän hiuksista raskaan ja likaisen näköiset. Lättätukan välttämisessä ratkaisevaa onkin öljyn määrä. Katso tästä jutusta muutkin neuvot, jotka öljyn valinnassa ja käytössä kannattaa huomioida.
  3. Fööni vaihtoon. Monissa hiustenkuivaajissa on nykyisin niin kutsuttu ioniteknologia eli ne vapauttavat ilmaan negatiivisia ioneja. Sen ansiosta hiukset kuivuvat nopeammin matalammilla lämpötiloilla. Hellempi kuivaus pitää hiukset paremmassa kunnossa, jolloin niiden pitäisi säästyä myös sähköistymiseltä. Hiuksia ei myöskään kannata suotta föönata aivan rutikuiviksi, vaan niihin saa jäädä aavistus kosteutta.
  4. Hiusharjojen puhdistus. Hiusharjatkin kaipaavat toisinaan kunnon puhdistusta, sillä niihin kertyneet tuotejäämät saattavat haitata hiusten muotoilua. Tee siis harjalle välillä kunnon syväpuhdistus pelkän irtohiusten poistamisen sijaan. Tarkoitukseen käy syväpuhdistava sampoo tai vaikka astianpesuaine. 
  5. Oikeat muotoilutuotteet. Tekstuuria antavat hiustuotteet sisältävät usein alkoholia, mikä voi kuivattaa hiuksia. Talvella hiusteen muotoiluun ja viimeistelyyn kannattaa käyttää suihkeiden sijaan voidemaisia tuotteita. Sipaisemalla latvoihin hitusen viimeistelyvoidetta sähköisyyden saa kätevästi kuriin.
  6. Hiustenhoitolaput. Nykyään on olemassa myös niin kutsuttuja hiustenhoitolappuja, joilla hiuksia sivellään. Ne voivat pelastaa tilanteen, jos hiuskriisi yllättää kesken työpäivän tai juhlissa. Sähköisyyttä poistavat laput sisältävät tavallisesti öljyä, joka silottaa hiusten pintaa. Ne ovat siis hieman kuin kasvopaperi hiuksille, mutta sillä erotuksella, että ne eivät poista kiiltoa vaan lisäävät sitä.

     

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyca

Yksinkertainen keino vähentää hiusten sähköistymistä on myös se, ettei käytä pipoa jossa on akryyliä yli 50% ja mieluiten käyttää sellaista pipoa jossa ei ole akryyliä ollenkaan, esim 100% villaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla