Hyvä terveys
Hiukset alkavat oheta tyypillisesti 50 ikävuoden jälkeen, mutta jopa jo kolmekymppisenä. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Hiukset alkavat oheta tyypillisesti 50 ikävuoden jälkeen, mutta jopa jo kolmekymppisenä. Kuva: Shutterstock

Hiukset ohenevat pikkuhiljaa iän myötä, mutta se ei ole maailmanloppu. Helpoilla kikoilla taiot niihin runsauden tuntua.

Kääk, yhtäkkiä hiukset alkavat oheta ja tuttu tuuheus on kateissa. Mikä avuksi? Hätä ei ole tämän näköinen, rauhoittelee estenomi ja kampaajakouluttaja Heidi Alastalo. Ilmettä voi huijata niin värillä kuin leikkauksellakin. Näillä onnistut:

  1. Monivärjää. Hiuksissa on luonnostaan useita lähekkäin olevia sävyjä. Myös hiusten tyvi on usein hieman tummempi kuin latvat. Kun tätä jäljitellään hiusten värjäyksessä, hiukset näyttävät luonnollisen runsailta ja eläväisiltä. Värilläkin on merkitystä. Liian vahva yksivärinen värjäys ihon ja silmien väriin verrattuna saa hiukset näyttämään latteilta.
  2. Satsaa hyvään leikkaukseen. Napakasti muotoiltu ja huoliteltu leikkaus saa hiukset näyttämään runsaammilta. Hiukset tulisi leikata niiden luonnollisten kasvusuuntien mukaan, jolloin suortuvat asettuvat kauniisti itsestään. Silloin niiden muotoilukin on helpompaa.
  3. Panosta oikeisiin tuotteisiin. Tuuheutta ja ilmavuutta lupaavat tuotteet antavat kuohkeutta, runsautta ja ryhtiä hiuksille. Oikea annostelu on tärkeää, jotta yksittäinen hius ei kuormitu liikaa ja lässähdä liiasta painosta. Vahvaa pitoa lupaava extra strong -hiuskiinne ei ole välttämättä paras valinta hennolle hiukselle. Kokeile sen sijaan kevyempiä ja pehmeämpiä tuotteita, kuten suihkutettavaa hiuspuuteria, kuivasampoota tai suolasuihketta.
  4. Viimeistele föönillä. Tuuheus rakennetaan kerros kerrokselta. Ensin pesu ja hoito tuuheuttavalla sampoolla. Pyyhekuiviin hiuksiin kannattaa levittää tuuheuttavaa muotoilutuotetta, vaikka antaisi hiusten kuivua itsestään. Hiukset näyttävät kuohkeammilta, kun föönaat ne koholle hiuspohjasta. Tyveä voi myös kevyesti tupeerata. Lopuksi voi suihkauttaa kosteudelta suojaavaa hiuskiinnettä, jotta kuohkeus säilyy pidempään.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin löydät oikean tuotteen

  • Muotovaahto antaa hiuksille tukea, kuohkeutta ja pitoa.
  • Tuuheuttava tuote joko paksuntaa tai karheuttaa hiusta tai saa ne pysymään erillään toisistaan sähkövarauksen avulla.
  • Suole- ja sokerisuihke karheuttaa hiuksen pintaa, jolloin hiukset näyttävät tuuheammilta ja niitä on helpompi muokata.
  • Kuivasampoo imee rasvaa hiuksista. Hiuksista tulee karheammat, ja ne pysyvät ilmavampina.
Vierailija

Eikö ohenemisessa juuri pitäisi välttää värjäämistä ja keskittyä ruokavalioon, joka sisältää hiuksiin vaikuttavia aineita (esim. biotiini)?

Sisältö jatkuu mainoksen alla