Föönin käyttö suihkun jälkeen voi olla aivan paikallaan. Kuva: Shutterstcok
Föönin käyttö suihkun jälkeen voi olla aivan paikallaan. Kuva: Shutterstcok

Hiukset ovat haavoittuvimmillaan märkänä. Tämän vuoksi tukkaa ei kannata pitää turhaan kosteana.

Oletko aina ajatellut, että föönin puhaltama kuuma ilma on tukalle huono juttu, ja sen takia hiuksien kannattaa antaa kuivata itsekseen? Et ole ainut, joka pyrkii välttämään hiusten mekaanista kuivaamista suihkun jälkeen.

Voi kuitenkin olla, että hiusten kuivaamatta jättäminen on iso virhe. Näin kertoo Bazaar-julkaisun haastattelema Good Hair Day -hiustenmuotoilutuotemerkin Tim Moore.

Mooren mukaan hiuksia ei saisi jättää märiksi pitkiksi ajanjaksoiksi. Syy löytyy siitä, että hiukset turpoavat märkänä luoden painetta hiusten huokosiin.

– Kun hiukset ovat märät, ne menettävät voimansa. Toisin sanoen hiukset ovat puolet normaalia heikommat märkänä, Moore sanoo.

Jos hiukset siis jättää märäksi pitkiksi ajoiksi, altistuu tukka kaksihaaraisille ja muille vaurioille. Hiukset ovat erityisen haavoittuvaisia ongelmille myös sen vuoksi, että hiusten pesu on vienyt hiuksista niiden tavalliset, suojaavat öljyt.

Mooren mukaan ongelmat välttää parhaiten kuivaamalla hiuksia suihkun jälkeen matalalla lämmöllä ensin enimmän kosteuden kuivaamiseen. Vasta sen jälkeen lämpötilaa kannattaa nostaa hiusten varsinaisen muotoilun ajaksi.

Samaisesta syystä hiuksia ei kannattaisi välttämättä pestä illalla ellei niitä jaksa kuivata. Jos nukkumaan menee tukka märkänä, hiukset menevät herkästi takkuun ja saattavat vahingoittua hankautuessaan tyynyliinaan.

Lisäksi tyyny saattaa homehtua kastuessaan, mikä voi aiheuttaa erilaisia terveysongelmia, kuten tukkoista nenää, näppylöitä ja tulehduksia.

Hiusten kuivaaminen suihkun jälkeen voi siis sittenkin olla hyvä idea! Herkkätukkaisen kannattaa muistaa lämpösuojatuotteet, jotta föönaamisella ei vahingoita myöskään hiuksia.