Kodin Kuvalehti
Sampoo rakastaa läpimärkiä hiuksia, mutta suihkun alla sitä ei pitäisi levittää.
Sampoo rakastaa läpimärkiä hiuksia, mutta suihkun alla sitä ei pitäisi levittää.

Hiusten peseminen on tekniikkalaji, jonka hallitsemalla saa säästettyä rahaa ja samalla hoidettua hiuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Hiusammattilainen harmittelee sitä, kuinka paljon suomalaiset ja jopa hiusalan ammattilaiset lotraavat sampoon ja hoitoaineen kanssa.

– Välillä ihmettelen, miten joku asiakas voi jo nyt tulla hakemaan uudet purkit hiustuotteita. Oikealla tekniikalla sampoota ja hoitoainetta saisi käytettyä säästeliäämmin, ja lisäksi tuotteet tehoaisivat paremmin, lahtelaisen Studio SAVON & Ekon taiteellinen johtaja Kati Kristiina Mouhu sanoo.

Virhe 1: Liian kuivien hiusten sampoopesu

Kaikki lähtee sampoopesusta: hiukset pitäisi pestä vasta sen jälkeen, kun ne on ensin kasteltu läpimäriksi. Jos hiukset ovat vähänkään kuivat, sampoo ei vaahtoa, ja silloin sampoota tulee lisättyä aivan turhaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös pesutekniikalla on väliä: sampoota ei saisi läntätä keskelle päälakea ja alkaa levittää sieltä, vaan ensin kannattaa ottaa käsiin vähän sampoota, joka levitetään molempiin kämmeniin. Sen jälkeen sampookämmenet tulisi vetää korvien takaa ja sitten niskaan ja takaraivolle, jolloin hiuspohjasta saadaan pestyä kaikki rasva. Sen jälkeen loput sampoosta tulisi levittää ohimoille ja lopuksi päälaelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sampoota ei saisi levittää suihkun alla, jolloin se ehtii peseytyä pois ennen vaahdottamista. Vasta lopuksi on pesun vuoro.

– Sampoissa on valtavia eroja, ja esimerkiksi luonnonkosmetiikkasampoot eivät aina vaahtoa yhtä hyvin kuin synteettiset. Muista lisätä vettä, ennen kuin lisäät sampoota, Mouhu vinkkaa.

Virhe 2: Hoitoaineen levitys läpimärkiin hiuksiin

Mouhun mukaan suurin osa ihmisistä ottaa myös hoitoainetta aivan liikaa ja levittää sitä vieläpä päälaelta alaspäin, kun ainoastaan latvat kaipaisivat hoitoaineen tuomaa kosteutusta.

Lisäksi: mitä märemmät hiukset, sitä enemmän ne imevät vettä. Ja kun hius on todella märkä, se ei ota vastaan mitään ainetta.

Ratkaisu on välikuivaus. Kuivaa latvat esimerkiksi erillisellä pienellä pyyhkeellä. Sen jälkeen pitkät hiukset voi jakaa saparoille molemmille puolille päätä ja levittää hoitoainetta molempiin pituuksiin korvista alaspäin. Lopuksi hoitoainetta voi levittää vielä vähän korkeammallekin.

– Suihkun lähettyvillä kannattaa pitää pientä pyyhettä, jotta välikuivauksen muistaa varmasti tehdä, Mouhu vinkkaa.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla