Tunnettu niksi on teoriassa parempi kuin käytännössä.

Kukapa meistä ei olisi joskus sivellyt hammastahnaa finnin päälle siinä toivossa, että se taianomaisesti kuivattaisi näpyn yön aikana. Hammastahnatuubi kannattaa kuitenkin suosiolla jättää rauhaan, vaikka kasvoissa punoittaisi mojova finni.

Glamour-lehden mukaan hammastahna voi jopa huonontaa ihon kuntoa. Sen sijaan, että tahna kuivattaisi näpyn olemattomiin, se ärsyttää ihoa, häiritsee sitä suojaavaa happovaippaa ja aiheuttaa punoitusta.

Teoriassa niksin takana on kelpo idea. Monet hammastahnat sisältävät antibakteerisia ainesosia, jotka saattavat vähentää finnejä aiheuttavia bakteereita. Tietyt ainesosat, kuten alkoholi ja natriumvetykarbonaatti, myös sinänsä kuivattavat ihoa. Ne eivät kuitenkaan ole sille hyväksi. Varsinkin pidemmällä aikavälillä hammastahna voi aiheuttaa enemmän iho-ongelmia kuin hoitaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Finnien hoidossa on hyvä muistaa, että yletön ihon kuivattaminen ei auta asiaa, vaan järkyttää ihon tasapainoa. Silloin iho pyrkii korjaamaan tilanteen tuottamalla entistä enemmän rasvaa. Kuivattamisen ja voimakkaiden tuotteiden sijaan kannattaa valita hellävaraisempia tuotteita.

Hammastahna on mainio aine moneen muuhun tarkoitukseen kuin hammaspesuun, mutta näpyistä se kannattaa pitää suosiolla erossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla