Silmämeikin tekeminenkö vaikeaa? Ei sen tarvitse olla! Kokosimme kahdeksan helppoa tyyliä, joista kannattaa ottaa mallia.

Näin Youtube-aikakaudella tuntuu, että silmämeikin tekemiseen pitää varata tunti aikaa ja noin kolmekymmentä erilaista meikkituotetta.

No ei tietenkään tarvitse, vaan jo yksi luomiväri vähän sinne päin sutaistuna on jo itsessään look

Vaikka tyyli olisi yksinkertainen tehdä, sen ei tarvitse tarkoittaa tylsää. Kokosimme kahdeksan toimivaa ja tyylikästä silmämeikki-ideaa niin arkeen kuin juhlaankin. Niitä voi vieläpä muunnella vaihtamalla värejä, koostumuksia ja muotoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Simppelisti muotoa

Jos et vieläkään ole ihan varma, mikä on banaanivarjostus, voit aivan hyvin unohtaa koko jutun. Sekä ylä- että alaluomelle rennosti levitetty yksi luomivärisävy näyttää nimittäin upealta. Tyyliin voi käyttää joko puuterimaista tai voidemaista luomiväriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee näin:

 1. Levitä luomiväriä liikkuvalle luomelle. Häivytä ylös- ja ulospäin kohti luomivakoa ja kulmakarvaa niin, että hieman värin reunaa jää vielä näkyviin, kun avaat silmät ja katsot kasvot suorassa peiliin. Häivyttämisessä auttaa, kun levität luomivärin yhdellä ja häivytät toisella, puhtaalla siveltimellä.
 2. Toista sama alaluomelle. Viimeistele ripsivärillä.


2. Pehmennetty rajaus

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eye phone photos are quickly becoming my favourite! Liner: @urbandecaycosmetics Alkaline

Henkilön Katie Jane Hughes (@katiejanehughes) jakama julkaisu

Perinteinen kynämallinen rajauskynä on kätevä väline, kun meikkiin tarvitsee saada sitä jotain nopeasti.

Tee näin:

 1. Piirrä rajauskynällä viiva ripsien tyveen. Voit värittää myös yläripsien välit ja alapuolen niin, ettei rajauksen ja ripsien välistä pilkota ihoa.
 2. Ota pieni ja jämäkkä sivellin ja häivytä rajausta sen verran kuin look mielestäsi kaipaa. Tarvittaessa myös vanupuikko tai sormenpää käy välineeksi.

3. Rento smoky eye

Helpoin smoky eye syntyy samalla tekniikalla kuin edellisen kohdan pehmennetty rajaus, mutta häivyttämällä sävyä hieman laajemmalle alueelle.

Tee näin:

 1. Aloita jälleen levittämällä väriä ripsirajaan. Voit käyttää rajauskynää, tummaa voidemaista luomiväriä tai vaikkapa mustaa rajausgeeliä. Työskentele rivakasti ja yksi silmä kerrallaan, jotta väri ei asetu ennen kuin olet saanut häivytettyä sen.
 2. Etene vähän kerrallaan ja häivytä väriä siveltimellä ylös- ja ulospäin. Pyri saamaan aikaan liukuväriefektiä, jossa tummin kohta on ripsien tyvessä ja silmän ulkonurkassa. Lisää väriä ja häivytä, kunnes olet tyytyväinen sumusilmämeikin muotoon ja tummuuteen.

4. Superripset

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nothing more satisfying than a freshly plucked chin, eh?

Henkilön Anna (@theannaedit) jakama julkaisu

Ripsiväri on yksi vaikuttavimmista silmämeikkituotteista – mikä ero pelkällä parilla harjanvedolla!

Tee näin:

 1. Taivuta ripset ripsientaivuttimella.
 2. Levitä pidentävää ja erottelevaa ripsiväriä. (Jos ripset kaipaavat pituutta tai tuuheutta, ota avuksi irtoripsitupsut tai yksittäiset irtoripset.)


5. Häivytetty kissarajaus

Tee näin:

Jos perinteinen kissarajaus osoittautuu mahdottomaksi, kannattaa kokeilla sen häivytettyä versiota tai niin sanottua kuiskaussilmänrajausta. Suomalainen meikkibloggaaja Miia Ezen antoi vähän aikaa sitten kattavat ohjeet tyyliin blogissaan, mutta tässä vaiheet yksinkertaistettuna:

 1. Hahmottele kissarajauksen alareunan linja pehmeällä kajalkynällä (tai luomivärillä).
 2. Ota astetta vaaleampi luomivärisävy ja häivytä kohti luomea niin, että väri liukuu tummasta reunasta kohti vaaleampaa.

6. Kiiltoluomet

Ripaus kiiltoa on aina paikallaan, oli kyse sitten hennosta hohteesta tai kunnon glitteristä. Voidemaisiin vaseliiniluomiin ei ole pakko lähteä, sillä samankaltaisen kostean kiiltoefektin saa aikaan myös joillakin puuterimaisilla hohdetuotteilla.

Tee näin:

 1. Levitä hohde- tai kimalleluomiväriä liikkuvalle luomelle.
 2. Häivytä reuna pehmeäksi. Vaikka usein neuvotaan, että luomivakoon ei kannattaisi levittää kiiltäviä sävyjä, voit kokeilla, miltä tyyli näyttää silmissäsi. Joskus kiilto korostaa esimerkiksi yläluomen raskautta, mutta se saattaa myös toimia.


7. Värikäs kissarajaus

Jos kissarajaus sen sijaan on vakiotyylisi ja sen tekeminen sujuu varmoin ottein, kannattaa leikitellä väreillä! Räväkät sävyt ovat tänä keväänä supertrendikkäitä.

Tee näin:

 1. Rajaa silmät valitsemallasi tyylillä.
 2. Voit leikitellä viivan muodolla ja esimerkiksi paksuntaa sitä, jos haluat värin kunnolla näkyviin. Minimalisti puolestaan voi valita hennomman piirtojäljen.


8. Alaluomiväri

Alaluomien meikkaamista ei kannata unohtaa. Jos esimerkiksi vasta empii näyttävämpiin väreihin tarttumista, niitä kannattaa kokeilla ensin varovasti alaluomella.

Tee näin:

 1. Levitä haluamaasi sävyä alaluomelle. Häivytä reunaa esimerkiksi pienellä kynäsiveltimellä. Voit kokeilla eri tummuusasteita ja leikitellä sillä, kuinka pitkälle alas häivytyksen tuot.
 2. Alaluomet voi myös rajata esimerkiksi pehmeällä kajalkynällä, ja alaripsiin voi halutessaan levittää ripsiväriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla