Yksinkertaisimmat kampaukset syntyvät pelkkien pinnien ja ponnareiden avulla, mutta edistyneempi voi ottaa käyttöön myös muita apuvälineitä. Kuva: Shutterstock
Yksinkertaisimmat kampaukset syntyvät pelkkien pinnien ja ponnareiden avulla, mutta edistyneempi voi ottaa käyttöön myös muita apuvälineitä. Kuva: Shutterstock

Etsimme helpot juhlakampausvinkit polkkapituisille ja sitä pidemmille hiuksille. Katso ja tee perässä!

Asu valittu ja uusi meikkivoide ostettu kevään juhliin, mutta ihmettä tehdä hiuksille?

Kaikki eivät ole syntyneet mahtavina tukanlaittajina, mutta kuka vain voi onnistua loihtimaan juhlakampauksen, kunhan se on tarpeeksi helppo.

Valitsimme Youtuben lukuisten hiustutoriaalien joukosta kahdeksan kampausta, jotka ovat oikeasti kenen tahansa toteutettavissa. Niiden tekeminen onnistuu pelkkien ponnareiden ja hiuspinnien avulla. Jo parilla kiepautetulla hiusosiolla tai strategisesti sijoitellulla letillä tukkaan saa juhlavuutta – ja myös nutturoiden tekoa helpottamaan on olemassa monta kätevää kikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattaa myös muistaa pohjatyöt: hiukset on hyvä ensin föönata tai kihartaa, jotta niihin saa kampausten tekoa helpottavaa jämäkkyyttä. Muotoilutuotteita tai hiuslakkaa on ihan turha säästellä, sillä kaikki lisäpito auttaa muotoilussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huomioi, että jos juhlapäivänä päässä on ylioppilaslakki tai muu hattu, kampaus ei voi olla kovin korkea. Kannattaa tehdä harjoituskampaus ja kokeilla, millainen hiustyyli toimii myös päähineen kanssa.

1. Ponnareiden avulla tehty kampaus lyhyille hiuksille

Milabu-kanavalla esitellään lyhyiden hiusten juhlakampaus, josta tulee näyttävä, kun kampauksen pohjana ovat ilmavat kiharat. Hiukset kiinnitetään otsalta alkaen osio kerrallaan ponnareille, jotka kiepautetaan kerran itsensä ympäri. Kampauksen voi joko jättää napakammaksi tai vetää hiuksia hieman muhkeammaksi ja romanttisemmaksi versioksi samasta kampauksesta.

2. Osittain kiinni kiepautettu

Pitkät ja keskipitkät hiukset voi kiinnittää myös vain osittain. Alex Gaboury näyttää, kuinka syntyy rento ja romanttinen kampaus, jossa hiukset on kiepautettu osio osiolta kiinni taakse ja kiinnitetty pinneillä. Yksinkertaista ja kaunista!

3. Nuttura pitkiin ja ohuisiin hiuksiin

MakeupWearables-kanavan nutturatutoriaali alkaa armottomalla kuivasampoon suihkuttelulla, sillä ohuista hiuksista kannattaa tehdä mahdollisimman tuuheat ennen tupeerausta ja nutturalle kiepauttamista. Tämän kampauksen salaisuus on myös runsas hiuslakan käyttö, jotta nutturasta tulee yhtenäinen ja hiusten pinnasta sileä.

4. Nuttura polkkatukkaan

Tämän kampauksen tekemisessä auttaa, jos mukana on kaveri. Kampaus onnistuu ominkin käsin, kun apuna on peili, jonka kautta näkee koko ajan, mitä on tekemässä.

5. Rullaamalla tehty niskanuttura

Sarah Angius esittelee kanavallaan niskanutturan, jonka jujuna on vinous. Hiukset kiinnitetään ensin pinneillä, latvoihin laitetaan ohut hiuslenkki ja hiukset kieputetaan rullalle, joka kiinnitetään pinneillä. Rennon kampauksen viimeistelee hiuskoru.

6. Näyttävä kieputusnuttura

Tässä CinthiaTruong-kanavan kampauksessa hiukset jaetaan ensin muutamaan osioon, jotka kieputetaan ja kiinnitetään pinnillä nutturaksi. Hiusten etuosioista tehdyt kiepautukset viimeistelevät näyttävän kampauksen.

7. Latvat rullalle

Helppo rullauskampaus sopii kaikkiin hiusmalleihin, jotka saa ponnarille. Audrie Storme näyttää videolla, kuinka ponnari kiepautetaan itsensä ympäri rullaksi, joka kiinnitetään pinneillä – paljon helpompaa ei voisi olla. Jos hiukset ovat kovin pitkät, rullasta tulee muhkea ja rönsyilevämpi.

8. Letillä somistettu nuttura

Tässä Annies Forget Me Knots -kanavan kampauksessa on hieman enemmän haastetta, mutta kampauksesta selviää, jos tietää, miten ranskanletti tehdään. Kun se onnistuu, romanttinen kampaus syntyy helposti, sillä letin lisäksi tarvitsee tehdä vain sotkuinen niskanuttura ja kiinnittää koko komeus parilla pinnillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla