Jos hiukset on pakko föönata, silein lopputulos tulee, kun ilma kulkee hiusten tyvestä kohti latvaa. Kuva: Imaxtree
Jos hiukset on pakko föönata, silein lopputulos tulee, kun ilma kulkee hiusten tyvestä kohti latvaa. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset sojottavat ihan muualle kuin pitäisi, laita ne ojennukseen näillä kikoilla.

Vaikka luonnollisen pörröiset hiukset ovatkin ihanat ja tällä hetkellä trendikkäät, joskus on kiva, että voi itse päättää, mikä tyyli kuontalossa tänään vallitsee.

Jos sattuu olemaan niitä, joiden hiukset ovat pörröiset ja minne sattuu sojottavat, ei kannata luovuttaa. Oikealla hoidolla ja parilla näppärällä niksillä niistä voi saada paljon helpommin hallittavat. 

1. Tee hemmotteluhoito

Mitä hyväkuntoisemmat hiukset, sitä kiiltävämmät ja helpommin hallittavat ne yleensä ovat. Pörröisyys voi kieliä hiusten kuivuudesta. Kosteuttavan sampoon ja hoitoaineen lisäksi pörröiset hiukset silottuvat hiusnaamion avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kampaaja Mikko Helin sanoi MyStylelle, että suomalaiset eivät ole hiusnaamiokansaa, vaikka kannattaisi. Silottavia ja hoitavia käsittelyitä tehdään myös kampaamoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Testasimme aikaisemmin hiusnaamiolakin, joka on kuin ihonhoidossa suosittujen kangasnaamioiden hiusversio:


2. Minimoi hiusten katkeilu

Jos hiukset sojottavat mihin sattuu, se voi johtua siitä, että hiukset ovat päässeet katkeilemaan. Lyhyet haituvat eivät pysy ruodussa yhtä hyvin kuin ehjät ja pitkät suortuvat.

Jos hiuksia on pakko pitää kiinni, kokeile silkkisiä hiusdonitseja. Vaihda myös liukaspintaiseen tyynyliinaan ja käsittele hiuksia mahdollisimman hellästi – vältä esimerkiksi liian kovakouraista hiusten harjaamista.


3. Silota vauvahiukset hammasharjalla

Katkeilleiden suortuvien lisäksi osa hiuksista on muita lyhyempiä siksi, että ne ovat kasvuvaiheessa. Nämä ”vauvahiukset” korostuvat etenkin hiusrajan tuntumassa, jossa ne sojottavat välillä itsepäisesti kohti kattoa.

Niiden silottamiseen kannattaa käyttää hammasharjaa. Suihkauta pehmeäharjaksiseen hammasharjaan hiuslakkaa ja harjaa vauvahiukset sileiksi. Kokeile myös muiden muotoilutuotteiden kanssa.

4. Ota kuivaamisen avuksi t-paita tai mikrokuituturbaani

Froteinen kylpypyyhe hankaa hiuksia helposti liian voimakkaasti, mikä lisää pörröisyyttä.

Kokeile sen sijaan mikrokuidusta tehtyä hiusturbaania tai tavallista puuvillaista t-paitaa hiusten kuivaamiseen. Kiharahiuksisten piireissä t-paitamenetelmä tunnetaan nimellä plopping tai ploppaus


5. Ole varovainen kuumien rautojen kanssa

Suoristusrautakäsittely on pikaratkaisu ylimääräisiin laineisiin ja väärään suuntaan taipuviin suortuviin, mutta kuumat raudat myös kuivattavat ja voivat vahingoittaa hiuksia, jolloin ne vain muuttuvat entistä pörröisemmiksi.

Hiusten suoristamisesta on siis hyvä pitää aika ajoin taukoa, ja kun hiuksia käsittelee kuumalla raudalla, kannattaa valita mahdollisimman alhainen lämpötila, hyvin liukuva (ja puhtaana pidetty!) rauta sekä kokeilla, onko lämpösuojatuotteista hyötyä.

6. Kiinnitä paikoilleen pinnien ja solkien avulla

Kätevä keino välttää suoristamista on laittaa hiukset pinnien avulla ojennukseen. Ne ovat tällä hetkellä myös supertrendikkäitä. 

Pinnit pysyvät paremmin paikallaan, kun niihin suihkauttaa hiuslakkaa ennen hiusten sekaan pujottamista. Katso mallia hiuskoristeiden käytöstä aikaisemmasta jutustamme:

Sisältö jatkuu mainoksen alla