Hyvä terveys
Kyllä, öljyä saa lotrata myös hiuksiin. Kuva: Shutterstock
Kyllä, öljyä saa lotrata myös hiuksiin. Kuva: Shutterstock

Aurinko, ahkera saunominen, uiminen ja muotoilutuotteiden käyttö kuivattavat ja haalistavat hiusta. Etsimme ratkaisut hiusongelmaasi.

Harmitteletko sameita, haaleita hiuksiasi? Muutamalla hoitoniksillä vahvistat hiuksia ja palautat samalla niihin kauniin kiillon. Helpoin ensihoito on ottaa käyttöön kosteuttavat, pehmeitä öljyjä sisältävät sampoo ja hoitoaine. Ne hoitavat hiukset nopeasti joustaviksi. Lisätehoa saat naamioilla, tehohoidoilla ja öljyillä.

Kuivat hiukset

 • Tunnustele, ovatko hiukset vain kuivat vai ovatko ne myös vahingoittuneet kesän aikana. Kuiva, käsittelemätön hius tuntuu kovalta ja karhealta. Vaalennetut, värjätyt tai permanentatut hiukset myös katkeilevat herkästi kuivuttuaan.
 • Pese hiukset kosteuttavalla sampoolla ja lisää pituuksiin poishuuhdeltava hoitoaine. Anna sen vaikuttaa tovi ennen huuhtelua. Käsitellyille hiuksille sopivat kosteuttavat ja proteiineja sisältävät tuotteet, sillä ne vähentävät hiusten katkeilua. Levitä hiuksiin naamio tai tehohoito kerran pari viikossa. Kosteuttavat tuotteet eivät latista tai rasvoita hiuksia.
 • Älä venytä hiuksia, sillä rutikuiva hius napsahtaa herkästi poikki.

Haalistuneet

 • Pikapelastuksen saat sävyttävillä sampoilla ja hoitoaineilla. Niiden väripigmentit kiinnittyvät hiusten pintaan ja saavat oman värin hehkumaan kauniina muutaman pesun ajan. Käytä ympäri vuoden tuotteita, joissa on UV-suoja. Se estää luonnollista ja keinotekoista väriä haalistumasta lämmön ja kosteuden vaikutuksesta. Kaikki värjättyjen hiusten hoitoaineet sisältävät UV-suojan.
 • Vältä yhtäaikaista auringossa ja vedessä oleskelua. Suojaa hiukset uimalakilla, hatulla tai huivilla.

Värjäytyneet

 • Pese värjäymät pois syväpuhdistavalla sampoolla. Kellastumista voit häivyttää hopeasampoolla tai -hoitoaineella. Se kirkastaa myös luonnostaan harmaantuneita hiuksia. Jos hiukset taittavat oranssiin, kokeile sinisempiä ja kellertäville violetimpia pigmenttejä sisältäviä tuotteita. Näin hiusten vaaleus pysyy puhtaan kirkkaana.

Kiillottomat

 • Värjättyjen hiusten kiilto katoaa ajan myötä, sillä hiusvärin emäs turvottaa hiuksen pintaa. Koska epätasainen pinta ei heijasta valoa, hius ei kiillä. Myös kuivat hiukset näyttävät sameilta, koska niiden pintasuomut ovat auki.
 • Kiiltoa voi palauttaa monella tavalla. Kaikki hoitoaineet silottavat hiuksen pintaa ja tekevät siihen väliaikaisen, valoa heijastavan, suojaavan kalvon. Suosi jätettäviä hoitoaineita, kiiltosuihkeita, öljyjä, föönausvoiteita ja vahoja. Suoraväri, joka tarttuu vain hiusten pintaan, säilyttää osaltaan kiiltoa.
 • Muista! Föönatessa älä suuntaa ilmavirtaa latvoista ylöspäin. Hiukset saavat kiiltoa, kun ilmavirta suuntautuu tyvestä latvoihin.

Pörröytyneet

 • Kokeile kosteuttavia ja silottavia kiharoiden hiusten tuotteita. Ne kosteuttavat hyvin ja lisäävät hiusten painoa. Kun hiukset pysyvät yhdessä, ne näyttävät sileämmiltä, joustavammilta ja yhtenäisiltä. Kokeile pesevää hoitoainetta, se puhdistaa hiukset, mutta ei kuivata niitä. Hiuksiin jätettävä hoitoaine antaa kiharoille lisää joustavuutta.
 • Älä hankaa hiuksia pyyhkeellä pesun jälkeen, sillä se lisää pörröisyyttä. Puristele liika vesi pyyhkeeseen

Latistuneet

 • Hiukset kannattaa pesun jälkeen föönata ja muotoilla, jotta ne saavat ryhtiä ja kuohkeutta.
 • Hyvä föönausharja silottaa hiuksen pintaa ja saa hiukset näyttämään kiiltäviltä. Kun föönaat, varmista, että muotoilutuotteesi sisältävät lämpösuojan. Kuohkeutta saat tyvivaahdolla, hiuspuuterilla tai hiuksen pintaa karhentavilla muotoilutuotteilla.
 • Öljystä tulee kiiltoa, mutta lisää sitä vain latvoihin, ei tyveen.

Tämä on Hyvä terveys -lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Hyvän terveyden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/hyväterveys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla