Kesän muotinäytöstrendien perusteella silmämeikki saa nyt olla suttuinen. Ashishin näytöksessä poskille varisi glitteriä. Kuva: Imaxtree
Kesän muotinäytöstrendien perusteella silmämeikki saa nyt olla suttuinen. Ashishin näytöksessä poskille varisi glitteriä. Kuva: Imaxtree

Ripsivärin variseminen on yksilöllistä, mutta sitä on mahdollista ehkäistä.

Ripsiväri on meikkien ykkönen, mutta välillä se myös tuottaa käyttäjälleen päänvaivaa. Yleensä ripsiväri alkaa varista eli pudota mustina hiutaleina vasta sitten, kun se on käyttöikänsä loppupäässä. Kuiva koostumus rapisee ripsistä alas, kun silmäluomia liikuttaa ja ripset esimerkiksi osuvat ihoon.

Mutta joskus ripsiväri varisee, vaikka putkilo olisi juuri avattu. Kokosimme yleisimmät syyt ja ratkaisut ongelmaan.

1. Ostit kuituripsarin

Moniin nykyripsiväreihin on lisätty kuituja, joiden tarkoitus on tuoda lisää pituutta omien ripsien jatkeeksi. Kun ripsivärimassa kuivuu, sen seassa olevat kuidut saattavat alkaa putoilla poskipäille.

Jos ei halua vaihtaa ripsiväriä kuiduttomaan versioon, ongelman voi ratkaista levittämällä ripsivärin päälle toista, esimerkiksi vedenkestävää ripsiväriä. Toinen ripsivärikerros muodostaa kuituripsarin päälle suojaavan kalvon, eikä kuitujen pitäisi enää päästä varisemaan ripsistä.

2. Levitit ripsivärin märkiin ripsiin

Ripsiväri toimii parhaiten puhtaissa ja kuivissa ripsissä. Kasvopesun tai suihkun jälkeen kannattaisi odottaa hetki, jotta ripset ovat varmasti kuivat. Jos niissä on kosteutta, puhdistusaineen jäämiä tai kasvovoidetta, ripsiväri ei pääse antamaa parastaan.

Ripsiväri toimii parhaiten puhtaissa ja kuivissa ripsissä.

Etkö malta odottaa? Kätevä pikaniksi on tupsutella ripsiin ohut kerros irtopuuteria. Se imee kosteuden itseensä ja antaa ripsivärin alla jopa pientä lisätuuheutta.

3. Vanhat ripsarinjämät kummittelevat

Jos ripsiväriä ei ole poistanut kunnolla, vanhat ripsarit varisevat takuulla pois ripsien tyvestä – yleensä jo siinä vaiheessa, kun ripsiväri on levittämässä.

Kasvot kannattaa puhdistaa huolellisesti mutta hellävaraisesti. Kokeile ”liuottamistekniikkaa” ja muita vinkkejä silmämeikin poistoon:


4. Ripsiväriä on niin paljon, että se varisee väkisinkin

Mitä enemmän ripsaria, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia varista. Mikäli levitysjälki on jo valmiiksi paakkuinen, paakut saattavat tulla painovoiman ja räpyttelyn mukana alas ripsistä. Kun ripsivärin levittää ohuina kerroksina, joiden antaa kuivahtaa välissä lähes kuiviksi, saa sekä tuuheat että siistit ripset.

5. Kasvosi tekevät sen

Kannattaa myös muistaa, että ripsivärin variseminen on yksilöllistä. Jos yläluomet ovat esimerkiksi raskaat ja ripset osuvat niihin paljon, ei ole ihme, että ripsiväri varisee.

Mitä enemmän ripsaria, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia varista.

Myös koostumuksissa on eroja. Jos variseminen johtuu siitä, että ripsiin tulee jatkuvasti jos jonkinlaista osumaa, joustavaksi mainostettu ripsivärikoostumus voi olla paras valinta. Siis sellainen, joka ei kuivata ripsiä tönköiksi koppuroiksi, vaan antaa hieman periksi, kun ripsiin koskee.

Varisemisen ja ripsivärisen leviämisen syy voi myös olla, että iho silmien ympärillä rasvoittuu tai on öljyinen esimerkiksi kosteusvoiteen takia. Silloin silmäluomien pohjustaminen ja puuteroiminen estää rasvojen pääsemisen kosketuksiin ripsivärin kanssa, ja ripsiväri pysyy pidempään paikoillaan.

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.