Me Naiset
|
Marjut Laukia
Kesän muotinäytöstrendien perusteella silmämeikki saa nyt olla suttuinen. Ashishin näytöksessä poskille varisi glitteriä. Kuva: Imaxtree
Kesän muotinäytöstrendien perusteella silmämeikki saa nyt olla suttuinen. Ashishin näytöksessä poskille varisi glitteriä. Kuva: Imaxtree

Ripsivärin variseminen on yksilöllistä, mutta sitä on mahdollista ehkäistä.

Ripsiväri on meikkien ykkönen, mutta välillä se myös tuottaa käyttäjälleen päänvaivaa. Yleensä ripsiväri alkaa varista eli pudota mustina hiutaleina vasta sitten, kun se on käyttöikänsä loppupäässä. Kuiva koostumus rapisee ripsistä alas, kun silmäluomia liikuttaa ja ripset esimerkiksi osuvat ihoon.

Mutta joskus ripsiväri varisee, vaikka putkilo olisi juuri avattu. Kokosimme yleisimmät syyt ja ratkaisut ongelmaan.

1. Ostit kuituripsarin

Moniin nykyripsiväreihin on lisätty kuituja, joiden tarkoitus on tuoda lisää pituutta omien ripsien jatkeeksi. Kun ripsivärimassa kuivuu, sen seassa olevat kuidut saattavat alkaa putoilla poskipäille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ei halua vaihtaa ripsiväriä kuiduttomaan versioon, ongelman voi ratkaista levittämällä ripsivärin päälle toista, esimerkiksi vedenkestävää ripsiväriä. Toinen ripsivärikerros muodostaa kuituripsarin päälle suojaavan kalvon, eikä kuitujen pitäisi enää päästä varisemaan ripsistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Levitit ripsivärin märkiin ripsiin

Ripsiväri toimii parhaiten puhtaissa ja kuivissa ripsissä. Kasvopesun tai suihkun jälkeen kannattaisi odottaa hetki, jotta ripset ovat varmasti kuivat. Jos niissä on kosteutta, puhdistusaineen jäämiä tai kasvovoidetta, ripsiväri ei pääse antamaa parastaan.

Ripsiväri toimii parhaiten puhtaissa ja kuivissa ripsissä.

Etkö malta odottaa? Kätevä pikaniksi on tupsutella ripsiin ohut kerros irtopuuteria. Se imee kosteuden itseensä ja antaa ripsivärin alla jopa pientä lisätuuheutta.

3. Vanhat ripsarinjämät kummittelevat

Jos ripsiväriä ei ole poistanut kunnolla, vanhat ripsarit varisevat takuulla pois ripsien tyvestä – yleensä jo siinä vaiheessa, kun ripsiväri on levittämässä.

Kasvot kannattaa puhdistaa huolellisesti mutta hellävaraisesti. Kokeile ”liuottamistekniikkaa” ja muita vinkkejä silmämeikin poistoon:


4. Ripsiväriä on niin paljon, että se varisee väkisinkin

Mitä enemmän ripsaria, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia varista. Mikäli levitysjälki on jo valmiiksi paakkuinen, paakut saattavat tulla painovoiman ja räpyttelyn mukana alas ripsistä. Kun ripsivärin levittää ohuina kerroksina, joiden antaa kuivahtaa välissä lähes kuiviksi, saa sekä tuuheat että siistit ripset.

5. Kasvosi tekevät sen

Kannattaa myös muistaa, että ripsivärin variseminen on yksilöllistä. Jos yläluomet ovat esimerkiksi raskaat ja ripset osuvat niihin paljon, ei ole ihme, että ripsiväri varisee.

Mitä enemmän ripsaria, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia varista.

Myös koostumuksissa on eroja. Jos variseminen johtuu siitä, että ripsiin tulee jatkuvasti jos jonkinlaista osumaa, joustavaksi mainostettu ripsivärikoostumus voi olla paras valinta. Siis sellainen, joka ei kuivata ripsiä tönköiksi koppuroiksi, vaan antaa hieman periksi, kun ripsiin koskee.

Varisemisen ja ripsivärisen leviämisen syy voi myös olla, että iho silmien ympärillä rasvoittuu tai on öljyinen esimerkiksi kosteusvoiteen takia. Silloin silmäluomien pohjustaminen ja puuteroiminen estää rasvojen pääsemisen kosketuksiin ripsivärin kanssa, ja ripsiväri pysyy pidempään paikoillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla