Kuvat
Shutterstock, Anna Wilkman, Milla Kukkonen

Silmälasien tulee ennen kaikkea istua hyvin, muu on pitkälti makuasia. Kokeilimme neljää optikon valitsemaa kehysmallia.

Sopivien ja mieluisten silmälasien löytäminen on harvoin ihan yksinkertaista. Valikoimaa kyllä riittää, mutta juuri omille kasvoille istuvien ja omaan persoonaan sopivien pokien valitseminen voi silti mietityttää.

Optikko Ossi Karvonen Fenno Optiikalta on sitä mieltä, että se, minkämalliset lasit kenellekin sopivat, on istuvuutta lukuunottamatta makuasia. Omista mieltymyksistä on kiinni myös se, kannattaako valita ennemmin näyttävät kakkulat pirtsakassa värissä vai neutraalimmat kehykset.

Pyysimme Karvosta valitsemaan sovitettaviksi neljät erilaiset lasit, jotka heijastelevat tämän hetken trendejä. Sitten testasimme kolmen naisen voimin, miltä erilaiset pokat tuntuivat, ja miten ne vaikuttivat ulkonäköön.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vähän vierastan tällaisia muka-leikkisiä laseja”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 1. ”Tosi kauniit ja söpöt! En kuitenkaan ehkä valitsisi näitä ainoiksi silmälaseiksi, koska näihin voisi päivittäisessä käytössä kyllästyä nopeasti.”
 2. ”Tosi tosi kivat! Voisin ostaa tällaiset. Pyöreys pelotti ensin, koska minulla on myös aika pyöreä naama, mutta lasit istuivat kasvoille mukavasti. Eivät liian huomiota herättävät.”
 3. ”Nämä ovat todella pienet. Malli on hyvä, mutta minulla on liian isot kasvot näille. Muovinen, kirkas materiaali on kiva. Jos nämä olisivat vähän isommat ja pyöreämmät, voisin käyttää näitä, muttei olisi ykkösvalintani.”
 4. ”Ensimmäinen ajatukseni oli, etten halua edes sovittaa näitä. Vähän vierastan tällaisia muka-leikkisiä laseja. Nämä eivät myöskään ole kovin nuorekkaat. Sinänsä kissansilmämäisyys on kiva, muttei itselleni.”

”Käyttäisin, jos voittaisin tällaiset arvonnasta”

 1. ”Silmieni väri näyttää paljon sinisemmältä vaaleanpunaisen kanssa, se jotenkin kirkastaa katsetta. Nämä ovat ihan hauskannäköiset ja sävy on freesi eli voisin käyttää, jos vaikka voittaisin tällaiset arvonnasta. En silti ehkä itse ostaisi itselleni, koska suosin vaatetuksessa enemmän ruskea-harmaa-musta-linjaa, johon olisi helpompi yhdistää toisenväriset kehykset.”
 2. ”Näiden värimaailma on enemmän minua. Tykkään tästä kirkkaasta hopeisesta väristä, voisin ostaa tällaiset.”
 3. ”Nämä lasit eivät istu minulle yhtään! Nämä ovat tällaiset normaalit ja valjut, sellaiset, jotka voisi ostaa lukulaseiksi jostain Tiimarista. Eivät siis häiritsevät, mutteivät herätä minkäänlaisia tunteita.”
 4. ”Ihan kivannäköiset. Kissansilmäefekti ja muoviosuus ovat hauskat, ja punainen yksityiskohtakin näyttää ihan ok:lta. Tykkään siitä, että näissä on nenätyynyt. Lasit, joissa niitä ei ole, eivät käytössä toimi ainakaan itselläni.”

”Istuvuudessa on ikuisuusongelmani”

 1. ”Näissä on aika samanlainen materiaali ja väri kuin omissa laseissani. Muotokin on sinällään mieleinen, muttei sovi omille kasvoilleni, koska pyöristää niitä liikaa. Kulmakarvat jäivät tylsästi kehysten alle.”
 2. ”Ensivaikutelmani oli, etteivät nämä ole minua varten, koska ovat liian pyöreät ja kiiltävät. Kapeat metallisangat muistuttavat ensimmäisistä laseistani ala-asteiässä. Liian iso osa linssejä jää silmien alle, eivät asetu symmetrisesti.”
 3. ”Oikein kauniit lasit. Kylmä sävy sopi yllättävän hyvin. Istuvuudessa on kuitenkin ikuisuusongelmani eli kehysten yläosa meinaa tulla silmien eteen.”
 4. ”Nämä hirvittivät etukäteen, mutta eivät olleetkaan niin pahat. Yleensä tummat kehykset ovat näyttäneet aivan liian kovilta vaaleaa ihoani vasten, mutta seassa oleva vaalea kuviointi tuntuu vähän auttavan asiaa. Kissamuoto korostaa kivasti omien silmien muotoa.”
Vierailija

Miks samoja laseja on sovitettu eri kokoisiin kasvoihin? Sama kun kuvaisi saman M kokoisen hameen XS, M ja XL -kokoisen päällä, eihän se yksinkertaisesti voi istua kaikille samalla lailla!

Vierailija

Makuasioista on tietysti kyse, mutta jos omat värit on noin vaaleat kuin keskimmäisellä mallilla, niin tummilla kehyksillä saa hiukan lisäsärmää olemukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla