Kuvissa Enni Kinnunen, Jaana Heiskala ja Tiia Vihanto. Kuva: Shutterstock, lukijoiden omat arkistot
Kuvissa Enni Kinnunen, Jaana Heiskala ja Tiia Vihanto. Kuva: Shutterstock, lukijoiden omat arkistot

Naiset jakoivat Me Naisille upeat kuvat itsestään täydessä tällingissä ja meikittä. Samalla he haluavat muistuttaa, että somen täydellinen kuva on harvoin todellisuus.

Luonnollisuus on yksi viime vuosien suurimmistä kauneusvillityksistä. Esimerkiksi hitiksi nousseessa Gloria-lehden juttusarjassa 50 suomalaisjulkkista esiintyi ilman meikkiä ja kertoi, mitä meikistä ja kauneudesta ajattelee.

Mutta entäs me loput tavalliset naiset?

Me Naiset sai Facebookin Naistenhuone (sensuroimaton) -ryhmästä runsaasti kuvia ihanilta, tavallisilta naisilta, jotka halusivat paljastaa, miltä he näyttävät täydellisessä selfiessä ja todellisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvien julkaisun ja meikittä esiintymisen taustalla on tärkeä sanoma: kaikki ei ole aina sitä, miltä somessa vaikuttaa. Meikillä ja sopivalla filtterillä voi luoda illuusion, joka saattaa poiketa hurjasti todellisuudesta: vaikka täydellisessä kuvassa näyttää virheettömältä, todellisuus on vivahteikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kyllä saa aina hämmästellä, miten moneksi ihmisestä on, eräs keskustelija kommentoi Naistenhuoneen kuvaketjua.

– Ihania kuvia kaikilla, oli ne meikillä, meikittä, muokattuja tai ei, oikea asento tai vain nopeasti otettu ensimmäinen kuva väärästä kuvakulmasta, toinen kommentoi.

Tässä esiintyvät suomalaisnaiset kahtena eri versiona itsestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla