Jos tavoitteena on luonnollisena hehkuva lopputulos, kannattaa ottaa haltuun meikkitaiteilijoiden niksit.

Kauneusmaailmassa luonnollisuus on ollut valttia jo hyvän tovin. Sellainen lienee myös tämän hetken tavoitelluin iho. Contouring-tekniikalla muotoiltu naama on aikaa sitten vaipunut unholaan, ja nyt ihon halutaan näyttävän iholta eli mahdollisimman meikittömältä.

Meikkivoidetta ei silti ole hylätty. Sitä vain käytetään huomattavasti taktisemmin. Tasapaksun pohjan luomisen sijaan voiteella peitetään vain ne kohdat, joissa sille koetaan olevan tarvetta, esimerkiksi punoitus tai muut ihon pikkuvirheet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun käytössä on ainoastaan oman ihon sävyyn sointuva meikkivoide, ei räikeitä ”mokia” pääse syntymään – toisin kuin voimakkailla tummilla ja vaaleilla korostusväreillä pelatessa on vaarana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meikkivoiteen valikoiva sijoittelu tarkoittaa kuitenkin sitä, että joskus kasvoilla voi huomata rajan oman ihon ja voiteen välillä. Jos voidetta ei häivytä huolellisesti, saattaa siihen myös jäädä viiruja, jotka erottuvat lähinnä valon osuessa kasvoille tietystä suunnasta.

Jos tavoitteena on, ettei kasvoilta huomaa ehostusta, kannattaa miettiä uusiksi, millä tekniikalla meikkivoiteen levittää. Meikkitaiteilijat paljastavat Voguessa pari yllättävän yksinkertaista jippoa, joilla saa aikaan mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen.

Kuten arvata saattaa, vanha tuttu tapa sivellä meikkivoidetta kuin maalia ei ole se paras mahdollinen.

Maalaustyylin sijaan voide kannattaa töpötellä kasvoille. Sama pätee riippumatta siitä, käyttääkö meikkisutia tai -sientä vai sormiaan. Töpöttelemällä saa aikaan riittävän peittävyyden ilman, että kasvoihin jää meikkivoidejuovia.

Ammattilaisten mukaan meikkivoiteen kanssa kannattaa edetä kasvojen keskiosasta, suunnilleen poskipäiden kohdalta, ulospäin. Voidetta ei kannata suotta laittaa mihinkään, missä sille ei selkeästi ole tarvetta. Esimerkiksi nenänvarsi ja sierainten kulmat on parempi jättää paljaiksi. Sen sijaan suun ympäristössä pohjameikistä voi olla hyötyä, sillä siinä on monesti kellerrystä ja varjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla