Polar Landin pingviinejä.
Polar Landin pingviinejä.

Tanskan Legolandissa syntyi viime kesänä pingviininpoikasia.
Yksi niistä on nyt Suomen nimikko.

Viime kesäkuussa Tanskan Legolandissa iloittiin pingviininpoikasten syntymästä. Neljä tulokkaista päätettiin nimetä Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan nimikkopingviineiksi.

Suomessa järjestetty nimikilpailu poiki runsaasti vastauksia, mutta yksi ehdotuksista oli ylitse muiden: Legolandin tyttöpingviinistä tuli Pinja. Suosittuja ehdotuksia olivat myös muun muassa Sisu, Sauli, Piitu, Onni ja Nuutti.

Samanlaiset nimikilpailut järjestettiin myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa kilpailun voitti Gullefjun. Tanskan nimikkopingviinistä tuli Blob, ja Norjan nimikkopingviiniä kutsutaan Hermanniksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pinja ja muut pingviinit elävät Legolandin arktisella Polar Land -teema-alueella. Pingviinien elinympäristö eli Penguin Bay on oma äänieristetty maailmansa, joka pyrkii jäljittelemään luonnon olosuhteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkuperäiset pingviinit muuttivat Polar Landiin helmikuussa 2012 Edinburghin eläintarhasta. Pingviinit sopeutuivat uuteen elinympäristöönsä hyvin, sillä jo seuraavana vuonna Legolandista kaikui onnellisia vauvauutisia.

♥ Legoland sijaitsee Jyllannnin niemimaalla Billundissa. Kööpenhaminasta pääsee perille junalla tai vuokra-autolla noin kolmessa tunnissa.

www.legoland.dk

Sisältö jatkuu mainoksen alla