Tanja Poutiainen vietti toukokuussa lomaa kotonaan Rovaniemellä mainiosti sujuneen kauden jälkeen. Sport tapasi Tanjan kevätlumilla Levillä.

Sport tapasi Tanjan kevätlumilla Levillä.

Tanja Poutiainen vietti toukokuussa lomaa kotonaan Rovaniemellä mainiosti sujuneen kauden jälkeen. Koska kisakausi on tarkasti aikataulutettu, vapaalla Tanja haluaa olla ilman suunnitelmia ja tehdä juuri sitä, mitä kulloinkin sattuu huvittamaan.
–?Vietän paljon aikaa lapsuuden aikaisten ystävieni kanssa eikä silloin puhuta laskettelusta, Tanja kertoo.
Kun toukokuun loppu koittaa, Tanja jo odottaa treenejä.
–?Kesäkuussa aloitan punttisalin ja harjoitukset futisjoukkueeni RoPSin kanssa. Jalkapallo on merkitty kesäkuun treeniohjelmaani, ja se on hienoa, sillä nautin pelaamisesta tosi paljon. Pelasin futista aktiivisesti nuorena. Lisäksi treeneihin kuuluvat fillarilenkit maastossa.
Heinäkuussa mukaan tulevat myös lumiharkat Alpeilla.
Tanja napsi viime talven aikana hienoja sijoituksia. Sant Moritzin suurpujottelussa hän oli toinen hävittyään vain yhden sekunnin sadasosan Tessa Worleylle. Flachaun pujottelussa Tanja jakoi voiton Maria Rieschin kanssa. Pujottelucupissa hän sijoittui toiseksi ja suurpujottelucupissa kolmanneksi.
–?Mennyt kausi oli huippuhieno, sillä kehityin laskijana, mutta kaikkea en saanut, mitä halusin, joten nälkää riittää myös ensi kaudelle.

Teksti ja kuva Marja-Liisa Husso