Me Naiset
|
Anu Kopola

Kynsitrendit seikkailevat nyt pakkasen puolella – värit ovat viileitä ja kynsien pinta kylmimmillään kuin lumihileessä.

Saisiko olla huurteisen mattamaiset tai märältä näyttävät kynnet? Tärkein kynsitrendi on nimittäin nyt tekstuuri.

Viileän sävyisellä glitterlakalla kynsille sataa hileistä lunta. Tai jos Saharan aavikon tunnelmat houkuttavat, lakan sekaan voidaan sekoittaa oikeaa hiekkaa.

Syksyn muita uutuuksia ovat erilaisia kankaita matkivat kynsilakat. On mokkalakkaa, kiiltävää mustaa nahkaa, mattamaisen pehmeää kasmirin tuntua sekä sinivihertävää farkkua. Kuulostaa työläältä, mutta kangaslook syntyy simppelisti kerrostamalla eri lakkalaatuja päällekkäin. Tästä harppaus eteenpäin on oikean pitsin liimaaminen kynsiliimalla, jolloin kangasfiiliksestä tulee aito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka kynsien kanssa askarrellaan ahkerasti, ei nyt väkerretä pilipalikuvioita ja kohokukkia. Kynnet ovat tasaiset, melko yksinkertaiset sekä ennen kaikkea lyhyet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tummanpuhuvia värejä

Päävärit ovat sininen, punainen sekä harmaa – ja kaikki hyvin tummina ja kylminä sävyinä. Vaaleissa väreissä viileät beige ja hailakanharmaa ovat valttia, ja mutaväripullotkin kannattaa käyttää loppuun. Kun palettiin lisätään vielä sammaleenvihreä, voi miettiä, onko sittenkin tarkoitus maalata miesten kynsiä. Syksyn väreissä kun riittää testosteronia. Ja vaikka punainen on pinnalla, väri on kaukana tyttömäisestä, sillä rakkauden sävyssä tirskuu nyt veri.

Maalia ja metallia

Mattamaisuuden ohella lakoissa on myös kiiltoa ja metallisävyjä. Jos lakassa ei ole hileitä, se muistuttaa mieluiten paksua, superkiiltävää maalikerrosta. Uutta ovat kynsien liukuvärjäykset sekä leimasinkoristelut, joita voi taiteilla myös kotona. Katutyylikin näkyy kynsissä, kun graffitilakat tekevät kynnen pinnan repeilevän näköiseksi.

Ranskalainen manikyyri on sekin yhä muodikas. Erona klassiseen on se, että väriero voidaan tehdä mihin tahansa kohtaan kynttä. Vedä raja kynsinauhan tyveen tai keskelle kynttä. Vaaleiden ranskissävyjen lisäksi käytetään näyttäviä värejä. Valitse pareiksi esimerkiksi kulta ja hopea tai sininen ja turkoosi.

Useimmin muotikynnet tehdään nyt pelkällä lakalla ilman glitterviritelmiä, eikä syksyn muoti ylistä rakennekynsiäkään. Kaiken maailman pituuslisäkkeet saavat nimittäin vastustajan omalle kynnelle tehtävästä kestolakkauksesta.

– Monilla on valmiiksi kauniit kynnet, jolloin niiden päälle on turha rakentaa lisukkeita, CND:n maahantuonnin toimitusjohtaja Ann-Mari Patshijew kertoo.

Repsotukset ruotuun

Kauneinkaan lakka ei näytä hyvältä epäsiisteissä kynsissä. Kynsinauhoja ei kuitenkaan kannata leikata. Tätä mieltä on Amerikan johtavan kynsibrändin Sally Hansenin kauneusasiantuntija Dana Caruso.

– Kynsinauhat suojaavat kynttä tyvestä, josta kynsi kasvaa, Caruso muistuttaa.

Kosteat kynsinauhat siis painellaan tikulla pois, ja vain pienet repsottavat palaset leikataan pois.

Lakka pysyy parhaiten, kun kynnet ovat kuivat ja puhtaat.
Pese rasva pois saippualla ja kynsiharjalla, äläkä lisää lakkaa heti saunan tai uinnin jälkeen. Kun värilakkaus on tehty, käytä vielä kynsinauhaöljyä.

– Se auttaa kynsilakkaa kuivumaan, Caruso vinkkaa.

Tipauta pisara öljyä kynsinauhalle ja anna sen valua kärkeä kohti koko kynnelle.


Lue myös: Testasimme: Uudet pinnat kynsiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla