6 annosta alkuruokana
Valmistusaika: 50 minuuttia

ruiskuppi:
1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa

salaatti:
3 dl vettä
3 dl appelsiinituoremehua
1 tl suolaa
4 dl Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
300 g vihreää parsaa
250 g minitomaatteja (rasia)
noin 100 g retiisejä (nippu)
100 g kevätsipulin varsia
100 g (1 1/2 dl) cashew-pähkinöitä
100 g (kevyt) fetajuustoa kuutioina

kastike:
100 g (kevyt) sinihomejuustoa
1 dl (kevyt) kermaviiliä
1–2 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
1 rkl sokeria
1 tl hienonnettua viherpippuria

Jaa ruistaikina kuuteen palaan (kumpikin levy kolmeen osaan) ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi pohjiksi, halkaisija noin 20 cm. Asettele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin (esimerkiksi Teema-kulhot). Myös silikoniset kuppimaiset piirasvuoat sopivat tähän hyvin. Pistele pohjat haarukalla.
Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna ruiskuppien jäähtyä vuoissaan.

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä 7–8 minuuttia. Appelsiini-mehu-vesiseos voimistaa makaronin keltaista väriä ja antaa makua. Valuta makaronit, mutta ota keitinvesi talteen. Huuhdo makaronit nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta ne jäähtyvät.

Kuori ja pilko parsat. Keitä ne makaronien keitinvedessä napakan kypsiksi, noin 3–5 minuuttia. Lohko tomaatit jaretiisit ja pilko sipulin varret. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviiliin ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin sekaan. Jaa salaatti jäähtyneisiin
ruiskuppeihin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Salaatin syötyäsi voit syödä myös ruiskupin, jossa salaatti tarjottiin.

Katso myös:

Punajuurikeitto juustoravioleilla

Blinikakku

Jyväsämpyläsolmut

Kukkapastasalaatti ruistaikinakupissa

Kaurakeksikakku

Letturullat

Mustikka-cupcakes

Kanttarellisarvet

Tuorepuuroshotti

Suklaakorvapuustit

Makupastavuoka

Piparit