Poimimme parhaat palat Me Naisissa julkaistuista sisustushaastatteluista. Tyylistään kertovat muun muassa Meri-Tuuli Lindström ja Malla Malmivaara.

Kuva Karoliina Paatos

Kärsivällinen aarteenmetsästäjä

Catering-yrittäjä Meri-Tuuli Lindström:
"Remontoin mielelläni kotia itseni näköiseksi. Asun tälläkin hetkellä rempan keskellä, teen pintaremonttia marraskuussa ostamaani kotiin.

Sisustustyylini on sekoitus 30–60-lukuja. Joitakin 70-luvunkin huonekaluja olen löytänyt, mutta pääosin silmääni miellyttää sitä aiempien vuosikymmenten tyyli. Kun tarvitsen uusia tavaroita kotiini, saatan odottaa sopivien löytymistä kuukausia. Kiertelen kirppiksiä ja selailen nettiä. Kun näen etsimäni, ostan sen heti.

Yksin asumisessa on ihanaa se, että saan sisustaa kuten haluan. Kun asuin entisen avomieheni kanssa, sisustin hänen ollessaan työmatkoilla."

Uni tulee sohvalla

Tanssija ja tanssinopettaja Anna-Liisa ’Ansku’ Bergström:

"Kotini sisustus on harmoninen, mutta rakastan värejä. Alkovin seinän maalasin pinkiksi ja olohuoneessa vallitsevat ruskea ja beige.

Ostan sisustukseeni sellaista, josta pidän miettimättä niinkään sitä, sopiiko esine sisustukseen. En yleensä erityisesti etsi mitään, vaan ostan, kun jotain kivaa tulee vastaan. Yleisilme pysyy kuitenkin siistinä, sillä useimmiten tavarat, joista pidän, sopivat keskenään yhteen. Suuria hankintoja tietysti mietin kauemmin.

Lempihuonekaluni on sohva. Tällä hetkellä minulla on Ikean Ektorp. Vaikka minulla on myös keittiön pöytä, huomaan yleensä syöväni sohvalla. Jos en saa unta jenkkisängyssäni, sohvalle siirtyminen auttaa nukahtamaan."

Sisustaminen rentouttaa

Kuva Milka Alanen

Näyttelijä ja muusikko Malla Malmivaara:
"Sisustaminen on kiinnostanut nuoresta asti, koska viihdyn paremmin visuaalisesti miellyttävässä ympäristössä. Sisustaminen on myös rentoutumiskeino, johon voisin käyttää tuntikausia aikaa.

Pidän vanhoista huonekaluista ja taloista. Minulla on kaksi siroa valkoista sohvaa 70-luvulta. Ystäväni sisko oli heittämässä niitä pois, mutta pelastin ne itselleni.

En säntää heti design-liikkeeseen, jos olen hankkimassa jotain uutta. Kierrän antiikki- ja vanhantavaranliikkeet sekä huutokaupat. Haluan ostaa kerralla pitkäikäistä. Pidän myös suomalaisesta muotoilusta. Sohvapöytäni on Artekin."

 

Hamstraaja ei heitä mitään pois

Kuva Karoliina Paatos

Urheilutoimittaja Inka Henelius:
"Olen syntyjäni maalaistyttö Lappeenrannasta ja haaveilin pitkään muuttavani maalle. Hyppy rivitalosta Espoosta keskelle maalaismaisemaa oli kuitenkin melkoinen.

Tykkään siitä, että kotona on paljon tavaraa, enkä raaski heittää mitään pois. Porvoon vanhassakaupungissa on viehättäviä putiikkeja, kuten Sasu’s Playhouse. Välillä kodin laittaminen karkaa lapasesta: olen ostellut naulakkoja ja kylttejä, joille ei olekaan tilaa."

Tyyli ennen käytännöllisyyttä

Regina-yhtyeen laulaja Iisa Pykäri:

"Kotimme on sekoitus vanhaa ja uutta, wieniläistuoleja ja modernia designia. Ilme on pikemminkin keskieurooppalaisen klassinen kuin skandinaavisen pelkistetty. Suomalaisuus näkyy tekstiileissä: pidän varsinkin Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemista kankaista.

Tyyli menee sisustuksessa käytännöllisyyden edelle. Vanha, hissitön talo ei ole kätevin ratkaisu, mutta tärkeämpää on fiilis.

Sisustusmokani olivat Ikean Lack-hyllyt. Kerran sellainen myös putosi pahasti seinältä – ehkä inhoan niitä, koska ne ovat pettäneet minut!"