Kuvat Lehtikuva
Kuvat Lehtikuva

Huhtikuussa prinssi Williamin kanssa avioituneen Kate Middletonin, nykyisin Cambridgen herttuatar Catherinen, asuvalinnat luovat trendejä.

Keltainen Jenny Packhamin mekko nousi kuuluisuuteen, kun sen helma otti hieman liikaa tuulta alleen ja vilautti herttuattaren pakaraa. Kuningatar tietää ratkaisun: hän on ompeluttanut helmoihinsa painot. Mustassa sametti-iltapuvussa on paljon samaa kuin Dianan juhlaeleganssissa aikoinaan.

Cambridgen herttuatar Catherinen, 30,tyyli on konstailemattoman elegantti, kuten tulevan kuninkaan puolison asujen tuleekin olla.

Viime kuukaudet Catherinen ja prinssi Williamin, 29,häiden jälkeen ovat olleet silkkaa ylistystä. Reilussa puolessa vuodessa keskiluokkaisen kodin tyttärestä Kate Middletonista on tullut kansainvälinen tyyli-ikoni.

Brittimuodin sanansaattaja

Kun muotiväen suurimmat odotukset kohdistuvat Milanon ja Pariisin muotiviikoille, Kate pitäytyy pääasiassa kotimaisissa merkeissä. Katen suosikkeja ovat naisellisista mekoistaan tunnetut suunnittelijat Jenny Packham, Amanda Wakeley ja Alice Temperley. Katella on nähty myös joitakin amerikkalaismerkki Diane von Fursterbergin vaatteita. Merkki on kuuluisa erityisesti naisellisista kietaisumekoistaan.

Keskihintaisia suosikkimerkkejä ovat Issa ja Reiss. L.K. Bennetin kiilakoroista on muodostunut jo klassikko, ja merkki on ottanut uuden mallin kengistä tuotantoon.

Myös brittiläisten klassikkomerkkien Mulberryn ja Burberryn vaatteita nähdään silloin tällöin Katen päällä. Mulberry on erityisen kuuluisa laadukkaista nahkalaukuistaan, Burberry taas tunnetaan takeistaan, erityisesti klassikkotrensseistä.

Yksi tunnetuimmista brittimuodin nimistä on edesmennyt Alexander McQueen, jonka muotitalo jatkaa edelleen arvostetun suunnittelijan jalanjäljillä. Katen hääpuvun suunnitteli merkin luova johtaja Sarah Burton. Häiden jälkeen Katella onkin nähty usein merkin niin arkisempia kuin juhlavampiakin vaatteita.

Pitsimekon suunnittelija, lontoolainen Erdem Moralioglu on myös Hollywood-näyttelijöiden kuten Sarah Jessica Parkerin ja Keira Knightleyn suosiossa. Alexander McQueenin hulmuavassa iltapuvussa kapea vyötärö pääsee oikeuksiinsa. Yksi herttuattaren suosikkifarkkumerkeistä on J Brand. Katen yllä on nähty viime aikoina paljon Alexander McQueenin muotitalon vaatteita, kuten merihenkinen neulemekko. Kate suosii yksinkertaisia avokkaita ja käytännöllisiä kiilakorkoja.

Ketjuliikkeiden kannattaja

Kate suosii edelleen myös edullisia vaatemerkkejä, vaikka kuningasperheeseen liittymisen jälkeen myös huippumuodin hankinta on hänelle mahdollista.

Katen suosikkeja ovat esimerkiksi Whistles ja Zara. Nuorempana hän suosi myös Topshopin trendikkäitä vaatteita.

Kate ei käytä ketjuliikkeiden vaatteita pelkästään kotioloissa, vaan moni hieraisi silmiään, kun herttuatar asteli häiden jälkeisenä päivänä ulos Buckinghamin palatsista Zaran mekossa.

Mekkoja ja takkeja

Kuninkaallinen tunnetaan laadukkaista takeistaan. Niitä löytyy myös Katen vaatekaapeista. Rahvaasta Kate erottuu myös päähinevalikomallaan – niitä kun tarvitaan juhlissa ja edustustilaisuuksissa.

Kate valitsee yleensä joko klassisia sinisen sävyjä tai pukeutuu mustaan ja valkoiseen. Mitään turhan räväkkää Kate ei harrasta, vaan piristää asujaan punaisella, hennoilla pastelleilla ja maltillisilla kuvioilla. Useimmiten vaatteet ovat yksivärisiä.

Reiss- ja Issa-merkkien mekot nousivat kuuluisuuteen kihjalaisten ansiosta. Katen yllä nähdyt hienostuneen naiselliset, pitkähihaiset mekot menivät kuvien julkistamisen jälkeen kaupaksi salamannopeasti. Issan sinisestä kihlajaismekosta on saatavilla myös uusia versioita.

Farkkuja lukuunottamatta Katen yllä ei juuri nähdä housuasuja. Mihin Kate meneekin, yllä on useimmiten mekko. Kapealahkeiset farkut ovat Katen valinta vain rennoimmissa tilaisuuksissa. Niin, farkut ovat tietenkin klassisen tummansiniset.